Câți spectatori vor putea participa la meciurile EURO 2020 de la București

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 06.04.2021 - 09:45
Spectatorii vor reveni în tribunele Arenei Naționale la meciurile de la EURO Foto: INQUAM Photos/ Mircea Manole

Decizia Guvernului României este una justificată, pe fondul angajamentelor asumate de România, având în vedere că exista riscul excluderii din circuitul EURO, ca urmare a deciziei UEFA ca toate meciurile din cadrul turneului să se desfășoare cu spectatori.

SHARE

Guvernul României s-a angajat să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfășura cu prezența în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale.

Citește și: Luptătorul Sandu Lungu: "Abia aștept să-mi spună ceva de mască". Efectul: 12 protestatari amendați

Dincolo de impactul economic, impactul asupra fenomenului sportiv, prin stimularea interesului public față de practicarea sportului și creșterea bazei de selecție pentru sportul de performanță au reprezentat argumente puternice în favoarea acestei decizii, alături de experiența acumulată cu prilejul organizării EURO 2020, care va permite organizarea, pe viitor, a altor evenimente importante, ceea ce va genera beneficii considerabile de imagine, pe termen lung.

Citește și: Proxeneții români din Spania și-au tatuat numele pe tinerele exploatate ca să se știe ale cui sunt

Planul de acces

Structura Locală de Organizare a EURO 2020 la București și Federația Română de Fotbal au pregătit un plan de acces al spectatorilor într-o proporție de 25% din capacitatea Arenei Naționale – locul unde vor fi găzduite cele 4 meciuri atribuite. Pilonii pe care s-a construit acest scenariu sunt:

1.   Fiecare spectator va fi testat și/sau verificat în ziua meciului.

2.   UEFA nu impune testare individuală, dar a dat ca exemplu planul suplimentar de la București, pe care îl susține și la care contribuie financiar.

3.   Suporterii străini care și-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceștia să stea mai mult de 48h pe teritoriul României.

4.   Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment ”de interes public și de importanță națională” prin HG 1093/2013.

În această formă și cu aceste argumente, planul de acces al publicului în proporție de 25% este deja avizat de UEFA, Institutul Național de Sănătate Publică și a întrunit consensul Comitetului Interministerial EURO 2020, la ședința din 3 martie 2021.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te