Doi miniștri UDMR au decis preluarea Stadionului Arcul de Triumf fără să aibă vreo contribuție

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 11.02.2021 - 15:21
Eduard Novak (stânga), ministrul Sportului a semnat preluarea Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf de la CNI, companie aflată în subordinea colegului său de la UDMR, ministrul Dezvoltării, Atilla Czeke Foto: Facebook

Noul ministru al Sportuui, Eduard Novak, a semnat cu televiziunile de față preluarea noului Stadion de Rugby Arcul de Triumf de la CNI, companie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării condus de colegul de la UDMR, Atilla Cseke. Novak a vrut, inițial, o preluare la teren.

SHARE

Înainte de semnare protocolului la MTS, ministrul Sportului a anunțat junraliștii de două ori, pe și pe că-i invită la Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf pentru preluarea stadionului.

Citește

VIDEO Sute de suporteri ai rugby-ului îi cer ministrului Eduard Novak să nu le ia stadionul

Ambele acțiuni de imagine au fost anulate din cauza protestelor iubitorilor de rugby, nemulțumiți de faptul că MTS nu mai vrea să acorde echipelor de rugby dreptul de folosință gratuită a terenului, așa cum a fost până la demolarea vechiului stadion și așa cum prevăd documentele semnate între minister și Federația Română de Rugby înainte de preluarea arenei pentru modernizare. 

Citește și

De ce vrea Gigi Becali să joace FCSB pe Stadionul de Rugby Arcul de Triumf. Rădăcinile unui scandal

Așa se face că două ministere, cel al Sportului și cel al Dezvoltării, conduse de doi miniștri UDMR au putut acum să puncteze această preluare, deși Eduard Novak și nici Atilla Cseke nu au avut vreo contribuție la ridicarea noii arene.

Dar, pentru că ambii miniștri sunt din același partid, totul a mers șnur. 

"Am semnat protocolul cu Ministerul Dezvoltării (n.r. - Ministerul Dezvoltării realizează investiţiile în infrastructură prin Compania Naţională de Investiţii), iar de azi încolo Stadionul Arcul de Triumf este în posesia noastră. Pentru noi, ca organizaţie, azi este o sărbătoare. Am vizitat Stadionul Arcul de Triumf şi pot să spun că te simţi acolo ca în vestul Europei. Consider că ar trebui să fie o bucurie pentru toată lumea, pentru că este un colos, un stadion foarte frumos", a decclarat ministrul Sportului, Eduard Novak. 

Citește și

EXCLUSIV Documentele care arată destinația Stadionului de Rugby Arcul de Triumf

Novak, mesaj bilingv

Pe pagina sa de Facebook, Eduard Novak a postat, ca de obicei, un mesaj în română și maghiară:

"Am semnat astăzi documentele de preluare a Stadionului “Arcul de Triumf”. Este un moment important și îmi doresc ca acest spațiu să devină emblema Bucureștiului, dar și a sportului românesc.

Aláírtuk ma a Diadalív Stadion átvételi szerződését. Fontos pillanat ez, és bízom benne, hogy a stadion nemcsak Bukarest, hanem a román sport szimbólumává is válik"

🇷🇴 / 🇭🇺 👇🏻 Am semnat astăzi documentele de preluare a Stadionului “Arcul de Triumf”. Este un moment important și îmi...

Publicată de Eduard Novak pe Marţi, 9 februarie 2021

Citește și

Ministrul sportului căpușează Stadionul de Rugby Arcul de Triumf și-l transformă în hotel public

Ludovic Orban a promis că stadionul va fi templul rugby-ului românesc

La recepția Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf de anul trecut din decembrie, premierul de atunci, Ludovic Orban a declarat că arena va rămâne casa rugby-ului. 

"Va fi un stadion dedicat practicării rugby-ului. Sperăm să găzduiască Mondialul de tineret de Rugby în 2022, după cum am discutat cu președintele COSR și cu președintele Federației Române de Rugby. Va fi și un centru de recuperare pentru sportivi, cu crioterapie, magnetoterapie, ozonoterapie.

Are un aparat de evaluare a stării de sănătate a sportivilor, ultimul răcnet! Doresc naționalei de rugby multe succese. Să-l vedem cât mai curând cu spectatori care să susțină performanțele sportului românesc. A fost finalizat înainte de termenele prevăzute în contract, ar fi trebuit să fie gata în aprilie 2021 și vreau să felicit constructorul", a spus Ludovic Orban, la recepția arenei.

Acum, Ludovic Orban nu mai este premier, iar deciziile privin Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf le va lua UDMR. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te