Cristina Neagu se retrage din handbal la finalul sezonului, după o carieră de 25 de ani

DE Elena Petrescu | Actualizat: 12.09.2024 - 21:56
Cristina Neagu se retrage din handbal la finalul sezonului, după o carieră de 25 de ani - Foto: Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)
Cristina Neagu se retrage din handbal la finalul sezonului, după o carieră de 25 de ani - Foto: Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)

Cristina Neagu se retrage din handbal la finalul sezonului, după o carieră de 25 de ani. De asemenea, a menționat că va participa într-o caravană organizată de sponsorii săi, care va vizita mai multe orașe din țară, unde va petrece timp cu fanii săi.

SHARE

Handbalista Cristina Neagu a anunțat joi că își va încheia cariera la finalul acestui sezon, după 25 de ani dedicați sportului căruia i-a dedicat cea mai mare parte a vieții.

Cristina Neagu se retrage din handbal la finalul sezonului, după o carieră de 25 de ani

Din păcate a venit și acest moment, iar Cristina Neagu a dorit să se afle chiar de la ea:

”Am decis ca la finalul acestui sezon să mă retrag din activitatea de handbalistă, am decis asta de ceva timp, nu a fost peste noapte, m-am tot gândit la momentul  potrivit, dar acesta nu e niciodată.

Am hotărât că acesta va fi ultimul meu sezon pe terenul de handbal.

Citește și: Ce salariu uriaș are Cristina Neagu, la CSM București? 10 jucătoare iau peste 10.000 €/lună

Nu ştiu dacă e un singur motiv, cred că momentul acesta vine în cariera oricărui sportiv, dar nu vreau să fie o veste tristă, ci să ne bucurăm cu toţii”.

A venit, totuși, cu o precizare îmbucurătoare - va fi parte dintr-o caravană organizată de sponsorii săi, care va merge în mai multe oraşe din ţară, urmând a petrece timp cu fanii săi.

”Dacă vor să mă vadă jucând ultima dată în oraşul lor, să vină alături, să ne facem poze, să primească autografe! Sunt 25 de ani de carieră şi 20 la cel mai înalt nivel, am trăit multe momente frumoase.

Sigur că oamenii ţin minte trofeele, m-am bucurat de trofeul Ligii Campionilor şi de cele 2 medalii obţinute cu naţionala. E un sentiment unic.

Am stat şi 4 ani în afara terenului, cred că atunci am învăţat cele mai importante lecţii”, a mai spus Neagu, care s-a retras şi de la naţională după Campionatul Mondial din 2023.

Citește și: Cristina Neagu, prima handbalistă din istoria EURO care marchează 250 de goluri

”Sunt o persoană normală, sensibilă, poate în contradicţie cu ce arăt în teren. Nu-mi doresc neapărat o carieră în sport după retragere, dar niciodată să nu spui niciodată”.

CSM Bucureşti a anunţat și ea retragerea acesteia, căpitanul echipei: 

”Căpitanul nostru a anunţat în această seară că sezonul 2024-2025 va fi ultimul pe terenul de handbal.

Ne bucurăm că suntem parte din această călătorie fantastică a singurei handbaliste desemnată de 4 ori cea mai bună din lume şi care în următoarele meciuri are şanse să devină golgheterul all-time al competiţiei!”

Ce performanțe are Cristina Neagu

Neagu, desemnată de patru ori cea mai bună jucătoare din lume de către IHF, are 36 de ani și a început cariera la CSȘ 5 București la vârsta de 11 ani.

De-a lungul timpului, a jucat la echipe precum Activ Ploiești, Rulmentul Brașov, Oltchim Râmnicu Vâlcea și ZRK Buducnost, iar din 2017 evoluează exclusiv la CSM București.

În acest ultim sezon din Liga Campionilor, Neagu a intrat pe teren cu un total de 1.132 de goluri, ocupând locul 2 în clasamentul all-time, având șanse mari să încheie cu un nou record personal o carieră de 25 de ani.

De asemenea, deține recordul de golgheter all-time la Campionatul European, cu 303 goluri.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te