Mutu ar putea prelua naționala de fotbal și va fi coordonat de Mircea Lucescu

DE Florin Budescu | Actualizat: 01.08.2024 - 12:11
Mutu ar putea prelua naționala de fotba și va fi coordonat de Mircea Lucescu - Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea - Simion Sebastian Tataru
Mutu ar putea prelua naționala de fotba și va fi coordonat de Mircea Lucescu - Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea - Simion Sebastian Tataru

Mutu ar putea prelua naționala de fotbal și va fi coordonat de Mircea Lucescu. Adrian Mutu ar urma să preia postul vacant lăsat de Edi Iordănescu.

SHARE

Mutu ar putea prelua naționala de fotbal și va fi coordonat de Mircea Lucescu. Adrian Mutu ar urma să preia postul vacant lăsat de Edi Iordănescu și va fi selecționerul României.

Pe de altă parte, Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român din toate timpurile, va fi managerul loturilor naționale de fotbal, de la toate nivelurile de vârstă.

Compromisul ce ar putea fi ales pentru Naţională. Tinereţe, prestigiu şi experienţă în acelaşi timp

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a avut deja o întălnire oficială cu „Il Luce”, pe parcursul zilei de marți, 30 iulie 2024.

Cât despre Adrian Mutu, numeroase voci au sugerat în ultimele zile, mai ales după ce varianta Gică Hagi a picat, că este principalul favorit pentru a prelua banca tehnică a echipei naționale.

Răzvan Burleanu e la câteva ore distanță de a da astfel o dublă lovitură de imagine: Mircea Lucescu, antrenorul cel mai titrat din fotbalul românesc, lucrând împreună cu Adrian Mutu, golgheterul all-time al echipei naționale.

Citeşte şi: Mircea Lucescu este aproape să devină din nou selecţionerul Naţionalei României

Președintele FRF și Mihai Stoichiță au pus la cale un plan care ar fi la un pas să iasă. Mircea Lucescu ar urma să fie coordonatorul activității de la nivelul primei reprezentative, dar și al tuturor naționalelor de juniori și tineret.

Practic, cel mai reputat tehnician român va fi manager al loturilor României! De ce s-a ajuns la această variantă? Avantajele sunt multiple.

Pe lângă capitalul de imagine uriaș pe care îl va avea naționala de seniori, cu două dintre cele mai importante nume din istoria ei, FRF a gândit un mix de experiență și performanță, cu dorință și inovație.

Citeşte şi: Noul favorit pentu postul de selecționer al României A scris istorie în fotbal. Hagi a refuzat

„Lucescu are o capacitate formidabilă de a înțelege fotbalul și de a vedea jucători. A demonstrat peste tot ce valoare are și are o experiență ca nimeni altul, la nivel internațional.

Mutu, pe de altă parte, vine cu foamea de rezultate și apropierea de vârstă față de jucători. Nu a avut rezultate extraordinare ca antrenor, dar aici va compensa prezența lui Lucescu.

În schimb, puterea lui de muncă este clar mult mai mare și se va putea implica altfel la antrenamente. Și de cine ar fi putut asculta Mutu, dacă nu de Lucescu?

Mai departe, prezența celor doi va fi perfectă și pentru legătura cu lotul U21. Pancu a fost coleg cu Mutu, se cunosc foarte bine. Iar relația dintre Pancu și Lucescu o știe toată lumea, îl respectă ca pe un tată", susțin sursele citate de ProSport.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te