Ce pedeapsă riscă Simona Halep după audierile de la tribunalul sportiv. Ar putea fi ștearsă din WTA

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 01.07.2023 - 08:53
Ce pedeapsă riscă Simona Halep după audierile de la tribunalul sportiv. Ar putea fi ștearsă din WTA - Foto: Profimedia Images

După ce Simona Halep a fost audiată la tribunalul sportiv de la Londra, jurnaliștii de la Marca afirmă că sportiva riscă o pedeapsă în urma căreia ar putea fi ștersă din clasamentul WTA.

SHARE

Simona Halep a fost audiată miercuri și joi la tribunalul Sport Resolutions de la Londra, iar toată lumea așteaptă cu sufletul la gură verdictul în cazul de dopaj. Acuzată de două încălcări ale programului anti-doping, Halep ar putea primi o suspendare de doi ani, care cel mai probabil va fi redusă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), relatează prosport.ro, citând Marca.

Dacă informațiile ziariștilor de la Marca se adeveresc, Simona Halep nu își va putea apăra punctele la Openul Canadei (4 – 13 august), fapt pentru care va ieși din clasamentul WTA.

Citește și: Halep, suspendată un an și două luni? Judecătorii nu au avut milă într-un caz similar de doping

Cel mai probabil va primi această pedeapsă de doi ani, cu începere din noiembrie 2022″, a anunțat Marca, după ce Halep a fost audiată.

Scenariul vehiculat de Marca pare, având în vedere că polonezul Kamil Majchrzak, aflat într-o situație similară, a primit o suspendare de 13 luni săptămâna aceasta.

Fostul număr 75 ATP a demonstrat că a ingerat un supliment contaminat, la fel ca Halep, însă românca riscă o pedeapsă mai mare, fiind acuzată și de nereguli în pașaportul biologic.

Ce pedeapsă riscă Simona Halep după audierile de la tribunalul sportiv. Ar putea fi ștearsă din WTA

Halep a mai rămas cu 1.000 de puncte în clasamentul WTA, aferente titlului câștigat anul trecut la Openul Canadei.

 În scenariul în care româncei i se va interzice să își apere trofeul, ea va fi ștearsă din clasamentul WTA. Atunci când va reveni, participarea Simonei la turnee va fi condiționată de wild carduri.

De regulă, organizatorii din circuitul WTA le sprijină pe campioanele care stau mult timp pe bară, recompensându-le cu invitații.

Citește și: Persoana ce o ține pe Halep suspendată, scandal uriaș. Ajută sportivi să trișeze la teste antidoping

Caroline Wozniacki, de exemplu, a anunțat că va reveni pe teren după o absență de trei ani, primind wild carduri la Openul Canadei, US Open și Australian Open.

Halep a fost prinsă dopată cu roxadustat în timpul US Open, în august 2022. Această moleculă stimulează producţia de globule roşii şi este interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), fiind vorba de o substanță care îmbunătățește efortul sportivilor.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te