VIDEO Bătăile lui Ionel Ganea în fotbal: Bogdan Stelea, Daniel Chiriță, Dorel Purdea și un arbitru

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 18.10.2022 - 13:55

Ionea Ganea a fost unul dintre cei maiviolenți fotbaliști români. Jucători cunoscuți de la echipa națională au povestit cum au fost bătuți de Ganezu. Fotbalistul a avut și cea mai mare suspedare din fotbalul românescu după ce a strâns de gât un arbitru.

SHARE

Recent, Bogdan Stelea (54 ani) a rememorat conflictul pe care l-a avut cu Ionel Ganea (49 ani), din timpul antrenamentului de la echipa naționale, de pe vremea când Laszlo Beloni (69 ani) era selecționer.

Bătaia cu Stelea

Totul a început de a o intrare neregulamentară a lui Stelea. Iar de la un simplu schimb de replici, ambii au început să-și arunce pumni. Doar că cel câștigat a fost Ionel Ganea, fapt confirmat de ambele părți implicate. 

Citește și: Gafă în Libertatea și Sport.ro: au dat un clip cu un luptător în știrea cu moartea tragică a unui judokan

Un singur aspect neagă fostul atacant din povestea lui Stelea. Acela că înainte de a se înfunta cu portarul echipei naționale, s-a legat de Adrian Mutu (43 ani). 

Citește și: FOTO Beinur, interlopul împușcat în cap, întâlnire de taină cu Mititelu, patronul FCU Craiova

„Să vii după 25 de ani să spui ce, că ai luat bătaie? El nu a fost de vină. Și lucrurile nu au stat așa, au stat altfel. Înainte de incident a venit și mi-a sărit cu piciorul în piept, nu am zis nimic. Tot așa fără să aibă mingea. A doua oară la fel, a venit sărit pe genunchiul meu. M-am făcut că trag, l-am driblat și a sărit pe genunchiul meu, fără a avea o treabă cu mingea. Și de acolo lucrurile au degenerat. El a dat primul, m-am ferit și pe urmă a venit amenda, nota de plată".

Bătaia cu Daniel Chiriță

Se întâmpla în anul 2001, înaintea barajului cu Slovenia pentru Cupa Mondială din 2002. Ionel Ganea juca rummy pe bani, dolari, cu Cosmin Contra, iar Daniel Chiriță se ocupa cu ”făcutul pietrelor”.

Când Ionel Ganea și-a dat seama că a înregistrat prea multe înfrângeri la rând și a ajuns pe minus cu banii în fața lui Cosmin Contra, și a crezut că ceva nu este este în ordine.

"Ajungem la Ljubljana pentru meciul tur și ne punem iar la masă. Dorinel Munteanu nu juca, doar stătea și se uita la noi. Ganezu' era mâna mea (n.r. - următorul la rând), jucam să-l «carotez» (n.r. - juca în așa fel încât să piardă). Ajunsese Ganezu’ pe minus. La mâna următoare, Contra a făcut culoare și Ganezu’ pierde. Zice: «Ganezule, te-ai dus la vale!». 

Acum, cum făceam pietrele pe masă, mă trezesc cu un pumn direct aici (n.r. - arată ochiul drept). Buuuf! «Ce faci, mă, mă carotezi?». M-a dat jos, pe spate, și a sărit pe mine, m-a luat la bătaie. S-au băgat băieții, s-a băgat Dorinel: «Bă, ești nebun!? Îl bați?! Ai luat-o razna de la joc?! Hai, să nu facem scandal că e meciul»”, a declarat Daniel Chiriță.

"Ochiul meu s-a învinețit. Au venit masorii cu vin să-mi pună pe ochi: «Aoleooo, să nu vadă Gică (n.r. - selecționerul de atunci, Gică Hagi) că-l dă afară pe Ganea!». Mi-au pus șapcă în cap, la ședința tehnică m-au pus să intru ultimul și să stau mai retras. Așa am stat în seara meciului. 

Ganea făcea: «Mă face pe mine puștiul ăsta?! Mă carotează pe mine?!». A venit după aia și a zis că îi pare rău, dar atunci am crezut că mă mănâncă. A dat și a sărit efectiv pe mine”.

Bătaia cu Dorel Purdea

S-a întâmplat în sezonul 1994/1995, când fostul atacant avea 21 de ani și evolua la FC Brașov. Victima „Ganezului” a fost Dorel Purdea, ex-fundaș central, pe atunci căpitanul echipei. Purdea avea 31 de ani în acel moment. 

„Eu n-am avut treabă cu Ionel, m-am înțeles foarte bine cu el. Avea 21 de ani, se pregătea foarte bine. La vârsta aia, făcea ordine în vestiar. Ăștia mai bătrâni tot vociferau, că aveau de primit niște bani. Purdea era căpitanul echipei, el era tartorul. La un moment dat, în baie, s-a luat de ăștia tineri, că nu-și văd de treabă, că din cauza lor n-au bani pentru familie. 

L-a jignit pe Ganea, iar ăsta i-a tras niște pumni... deși Purdea era mai mare cu 10 ani. L-a pus la punct, de atunci am avut liniște în vestiar tot timpul! I s-a mai întâmplat treaba asta lui Ionel și la alte echipe, le avea cu astea. Era un băiat foarte drept, imprevizibil în anumite momente, dar corect”, a spus antrenorul Gabriel Stan la GSP Live.

A strâns de gât un arbitru

Poate cel mai șocant incident de pe un teren din Liga 1 a avut loc în meciul dintre Poli Timișoara și Rapid din 2007 când Ionel Ganea, atacant la Poli la acea vreme, a sărit să îl bată pe asistentul Dorin Mudura. Ganea l-a strâns de gât pe Mudura și a fost cu greu oprit de colegi ca să nu dea cu pumnii în arbitrul asistent. Ionel Ganea a primit 22 de etape pentru acel gest, dar până la urmă pedeapsa a fost de 16 etape.

Conflictele lui Ganea au cotinuat și în străinătate

La Universitatea Craiova, Ganea a avut un conflict cu Silvian Cristescu. Olteanul ar fi vrut să-l lovească pe Ganea, însă bătăiosul atacant s-a apărat și a contraatacat tăios. Conflictul a fost stopat doar după ce Cristescu i-a pus Ganezului o masă de masaj în cap.

Tot la Craiova, Ganea s-a războit cu Cornel Frăsineanu, căruia i-ar fi scos câțiva dinți într-o altercație.

În 1999, aplecat la VFB Stuttgart, în Germania, însă nu s-a potolit. A runcat cu înghețata după antrenorul Felix Magath, după ce acesta i-a reproșat că este gras chiar din cauza înghețatei. Se întâmpla cu o 24 de ore înainte ziua sa.

De asemenea, l-a altoit pe colegul său Jochen Seitz de la Stuttgart, deoarece acesta a îndrăznit să se pună pe locul său în autocar. 

În sezonul 2006/2007, la pauza unui meci Dinamo – Poli Timișoara, la scorul de 1-1, Ganea a făcut ravagii în vestiar, hotărât să-i bată pe Claudiu Niculescu și Ionel Dănciulescu. Curios, meciul s-a încheiat 3-1 pentru Dinamo. Culmea, cele trei goluri au fost marcate de Niculescu, Ganea și Dănciulescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te