EXCLUSIV Tatăl care și-a folosit copiii într-un clip electoral pro-PSD, amendat de Poliție

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 18.06.2019 - 16:21
Copiii Corin și Sorina Pop au apărut într-un clip electoral în care îi îndemnau pe români să voteze PSD la europarlamentare.

Tatăl care și-a folosit copiii într-un clip pro-PSD la europarlamentare a fost amendat pentru încălcarea legii electorale, a precizat, pentru Newsweek, IPJ Maramureș. Legea interzice apariția copiilor sub 16 ani în clipuri electorale, iar amenda este între 1.000 și 2.500 de lei.

SHARE

Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș a mai precizat că cercetările în cazul folosirii copiilor în clipul „Hai, români, ieșiți la vot” nu sunt finalizate, însă tatăl a fost amendat contravențional. 

„În urma verificărilor, s-a stabilit că videoclipul în cauză a fost realizat de tatăl celor doi minori și postat ulterior pe aplicațiile Facebook și Youtube. Întrucât au fost încălcate prevederile art.40, alin. 10 din Legea 33/2007, față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile art. 53, alin. 1, litera z, din același act normativ. La finalizarea cercetărilor, vă vor fi comunicate toate măsurile care vor fi dispuse de polițiști”, a precizat, pentru Newsweek România, IPJ Maramureș. 

Citește și: Protecția Copilului admite că părinții copiilor care au apărut în clipul PSD au încălcat legea 

Articolul 53 din legea electorală interzice folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală, iar articolul 54, din aceeași lege, spune că amenda pentru nerespectarea acestei prevederi se ridică la sume cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.

IPJ Maramureș nu precizează, însă, dacă părinții sunt cercetați și pentru că și-au exploatat copiii într-un clip electoral. 

Acum o săptămână, Direcția Generală de Asistenția Socială și Protecția Copilului Maramureș a admis, într-un răspuns la o solicitare a Newsweek România, că apariția celor doi copii în videoclipul electoral pentru susținerea PSD reprezintă o încălcare a legii.

Amintim că, la sfârșitul campaniei pentru alegerile europarlamentare, Codrin Ștefănescu, ex-secretarul general al PSD, a publicat pe contul său de Facebook un clip electoral în care doi copii, Corin și Sorina Pop din Baia Mare, îi îndeamnă pe oameni să voteze PSD: „Noi, cei mici, nu vrem să avem/ Oameni răi în Parlament. /PSD-ul nu jigneşte/ El doar că ne ocroteşte”, sunt câteva dintre versurile cântate de copii, care apar în numeroase emisiuni de folclor televizate, dar și pe Facebook, la nunți unde participă pesediști, după cum a relatat Newsweek România.

Citește și: Disperare. PSD folosește copii într-un clip muzical: „PSD-ul nu jigneşte, el doar că ne ocroteşte” 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te