Ministrul Mediului anunță că s-a deschis dosar penal pentru o arie protejată UNESCO din Deltă

DE Bianca Iosef | Actualizat: 22.06.2022 - 19:52
Tanczos Barna anunță că s-a deschis dosar penal pentru o arie protejată a patrimoniului UNESCO/ Facebook

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că s-a deschis dosar penal pentru încălcarea legislaţiei privind accesul în Grindul Chituc, arie protejată din Delta Dunării. De asemenea, zona este monitorizată în continuare de reprezentanţi ai Ministerului de Interne.

SHARE

 „Este inacceptabil ca o arie protejată, parte din patrimoniul UNESCO, să fie distrusă din cauza nepăsării”, a transmis Tanczos Barna.

„S-a deschis un dosar penal în cazul Grindul Chituc. Este inacceptabil ca o arie protejată, parte din patrimoniul UNESCO, să fie distrusă datorită nepăsării. Accesul autovehiculelor de transport şi utilaje este interzis pe suprafaţa ariilor naturale protejate, în afara drumurilor publice, a drumurilor forestiere pe care accesul nu este interzis prin semne sau bariere şi a terenurilor special amenajate şi semnalizate în acest scop”, a scris, miercuri, pe Facebook, Tanczos Barna, conform News.ro.  

Citește și: Primarul S6 vrea transport în comun la timp: Mașinile generează multe costuri şi externalităţi

Ministrul Mediului a precizat că echipele de control ale instituţiei au constatat încălcări grave ale legislaţiei pe Grindul Chituc, aflat în zona de strictă protecţie a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, respectiv porţiunea de drum Vadu-Edighiol-Periboina, în apropierea lucrărilor pentru înlocuirea echipamentului aferent sistemelor de stavile. 

„Astfel, în luna mai am contactat Ministerul Afacerilor Interne pentru a ne oferi sprijin în supravegherea şi controlul permanent al zonei de acces în aria strict protejată. În luna iunie, Ministerul Afacerilor Interne m-a informat că s-a deschis un dosar penal din cauza nerespectării prevederilor legale în domeniu”, a mai transmis ministrul Mediului.  

Acesta a precizat şi că MAI l-a informat că va asigura măsurile din competenţă, în vederea asigurării protecţiei şi conservării acestor zone de habitat natural.  

Citește și: Iohannis: Sunt convins că SRI va continua să ofere suportul informativ al deciziei strategice

„Reamintesc că în urma mai multor sesizări şi constatări privind încălcări ale interdicţiei de acces auto pe coronamentul Grindului Chituc, ARBDD a restricţionat complet accesul în zonă, prin instalarea unei bariere auto”, a mai transmis ministrul.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.