Alți patru muncitori din Nepal vor munci la Ditrău. Sătenii au cerut alungarea străinilor

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.02.2020 - 16:39
Foto: hotnews.ro

La brutăria din Ditrău, Harghita, devenită celebră după valul de ură revărsat asupra a doi muncitori din Sri Lanka, vor mai fi angajați și patru muncitori din Nepal, potrivit anunțului făcut de patroana brutăriei.

SHARE

Reprezentanta firmei Multi Professional Solutions SRL, Alina Boioglu, cea care i-a adus pe cei doi brutari, Piumal și Amahinda, în Harghita, a declarat, acum câteva săptămâni, pentru Newsweek România, că brutăria urma să angajeze alți patru muncitori din Nepal. 

Citește și: ANALIZĂ Ditrău, începutul unui nou val de rasism în România 

„Angajatorul celor doi urmează să mai angajeze patru cetățeni din Nepal și un cetățean din Sri Lanka”, a explicat Alina Boioglu.

Vineri, patroana brutăriei, Kollo Katalin, a declarat, pentru Mediafax, că, într-o lună, va angaja alți patru muncitori și că nu a primit, până acum, petiția celor 1.800 de localnici, care voiau ca străinii să fie alungați din sat. 

Citește și: Preotul și 1.800 localnici din Ditrău, petiție pentru alungarea din sat a străinilor 

„Vom angaja cam într-o lună alți patru cetățeni străini, de această dată din Nepal, conform contractului cu agenția care ne furnizează forță de muncă din străinătate. Ei se vor alătura celorlați trei angajați din Sri Lanka, din care doi lucrează în brutărie, iar ultimul venit, la patiserie, este un patiser priceput. Cei patru nepalezi care vor veni au experiență, sunt calificați, și vor lucra în brutărie sau în patiserie, unde vom avea mai mare nevoie”, a declarat Kollo Katalin. 

Amintim că, în urmă cu 11 zile, la brutăria din Ditrău a ajuns un al treilea muncitor din Sri Lanka, Dayan, iar, după sosirea lui, mai mulți localnici, în frunte cu preotul Bíró Károly, au inițiat o petiție în care i-au cerut patroanei brutăriei să nu mai angajeze străini şi să prezinte actele privind calificarea profesională a lui Piumal și Amahinda. 

Citește și: VIDEO Un al treilea muncitor din Sri Lanka a ajuns în România și va lucra la Ditrău 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -