Florin Zamfirescu dezvăluie de ce a murit Adrian Pintea, colegul său de cameră. În ce capcană căzuse

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.07.2023 - 11:41
Florin Zamfirescu spune de ce a murit Adrian Pintea - Foto: Facebook / Studiourile Buftea
Adrian Pintea - Foto: Arhivă

Florin Zamfirescu spune de ce a murit Adrian Pintea, Anul acesta s-au împlinit 16 ani de la moartea controversată a lui Adrian Pintea.

SHARE

Celebrul actor Adrian Pintea s-a stins din viață pe 8 iunie 2007 la Spitalul Fundeni. Acum, la 16 ani distanță, colegul și prietenul său Florin Zamfirescu mărturisește detalii din viața actorului, dar și suferința de care a avut parte de-a lungul vieții sale. 

Acesta îl descrie ca fiind un om de o profundă cultură și de un farmec extraordinar.

Florin Zamfirescu spune cauza morții lui Adrian Pintea

„Am o deosebită stimă pentru artistul Adrian Pintea. L-am cunoscut când eu eram asistent la facultate și el era în anul întâi. Aveam nevoie de un actor tânăr, puști, pentru o piesă, ‘Război cu Troia nu se face’.

Cineva mi l-a recomandat pe Adrian Pintea pentru rolul ‘Paris’. Avea o singură apariție dar era necesară. Atunci l-am cunoscut și era de o frumusețe încât mi se părea că seamănă cu un zeu grec, cu Hermes.”

Cei doi au fost colegi de cameră la Botoșani, timp de trei săptămâni pe perioada unor filmări. Atunci au devenit și mai apropiați. 

Citește și: Sylvia Năstase, una dintre cele mai iubite actrițe ale Teatrului Național București, a decedat

Pintea a căzut în capcana alcoolului

Spre finalul carierei sale, Pintea a căzut în capcana alcoolului. Zamfirescu își amintește că deși absenta foarte mult de la cursurile la care trebuia să predea, toți îl iertau pentru că îi înțelegeau suferința.

“Era modest și fermecător. Drumurile ni s-au despărțit un timp dar, spre finalul carierelor, noastre ne-am reîntâlnit la aceeași clasă de actorie.

Atunci mi-am dat seama că drumul vieții lui a fost presărat cu succese, dar și cu slăbiciuni. Se îndrăgostea foarte ușor, cred că era o caracteristică a artistului. Nu eram nici eu departe de așa ceva, nu este un păcat. Și a căzut în capcana alcoolului. El și-a sfârșit zilele pentru că trebuia și putea să mai trăiască și azi, fără probleme.

Și era atât de fermecător încât, cu toate puseele lui de slăbiciune bahică, era iertat de multe ori. Juca într-un spectacol, de exemplu, și nu ajungea la teatru. Toți îl protejau însă, îl înțelegeau.” a declarat Zamfirescu pentru Fanatik.ro.

Citește și: Cornel Coman se prăbușește fulgerător pe scenă și moare. Avea doar 44 de ani. Jucase în 40 de filme

Actorul era măcinat de faptul că era orfan 

Adrian Pintea ascundea o suferință pe care nu multă lume o știa. Rămas orfan de mic și crescut de părinți adoptivi, Pintea își purta în tăcere suferința.

“Ceva l-a măcinat pe el, o nemulțumire. Ca să fiu corect până la sânge, cred că nemulțumirea profundă se trăgea din faptul că el era orfan. Crescuse fără părinți, avusese părinți adoptivi, dar, la gradul lui de sensibilitate, Pintea semăna cu Pușkin. Avea o suferință ascunsă, foarte rar întâlnită.” a mai spus Zamfirescu.

După o viață zbuciumată, părea că și-a găsit liniștea.

Adrian Pintea a decedat înainte să împlinească 54 de ani, pe un pat la Spitalul „Fundeni”, vegheat de către soția sa Lavinia, la vârsta când ar fi putut da mult în teatru și film. Printre lacrimi, ultimele aplauze, pe ultimul drum, până la cimitirul „Bellu”, alături de actori, colegi de la facultate, studenți, fani, l-a condus și calul său neînşeuat. A plecat din această lume nerealizându-și ultimul vis, acela de a regiza filme, căci la trei ani de la absolvirea Facultății de Regie de Film a plecat din această lume.

A iubit-o enorm pe Irina Petrescu

O altă mare a iubire a Irinei Petrescu a fost Adrian Pintea - cu el chiar a înfiripat o relaţie în ciuda diferenţei de vârstă dintre ei. El era cu 13 ani mai mic decât ea. După despărţirea de el, Irina Petrescu a rămas cu inima frântă, iar apropiaţii spun că nu şi-a mai revenit, înstrăinându-se de lume şi lăsând dezamăgirea să-i macine sufletul. Iar asta pentru că pierderea relaţiei a fost în condiţii cât se poate de dureroase.

Irina Petrescu şi Adrian Pintea se cunoscuseră când el era încă student, prin 1978 - pe atunci el avea 23 de ani, iar ea, 36. După doi ani de relaţie, ea a primit un crunt diagnostic: cancer la sân. A luptat cu boala şi şi-a extirpat un sân, dar lovitura i-a afectat profund şi relaţia: Adrian Pintea a dus extrem de greu lovitura. A avut o cădere, gândul că o putea pierde pe Irina nu-i dădea pace. Apoi a început să-şi găsească evadarea într-o viaţă dezordonată, care, în cele din urmă, a dus şi la destrămarea relaţiei.

Citește și: Actrița ce a făcut din Iordache un „derbedeu”. Adrian Pintea, în patima alcoolului după despărțire

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te