Cum îi va afecta greva poștașilor pe cei 2,5 milioane de pensionari care așteaptă pensia în aprilie

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 26.03.2024 - 08:35
Cum îi va afecta greva poștașilor pe cei 2,5 milioane de pensionarii care așteaptă pensia în aprilie Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)
Foto: Facebook/BNS

Nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă, angajații Poștei Române au intrat în grevă. Ei spun că toate problemele instituției pleacă de la conducere și cer condiții normale.

SHARE

Pensia va veni cu întârziere în aprilie pentru 2.500.000 de pensionari. Care este motivul? Blocul Național Sindical anunţă că lansează campania ,,Poștașii nu mai vor să fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”. Dar lucrurile nu sunt atât de simple. 

"Dacă se va ajunge în situația demarării grevei generale în cadrul companiei Poșta Română, aproape jumătate din populația României va avea de suferit", susţine organizaţia sindicală.

"Asta ținând cont de obiectul de activitate al Poștei Române, acela de a distribui pensiile către peste 5 milioane de pensionari", explică BNS.

Cum îi va afecta greva poștașilor pe cei 2,5 milioane de pensionarii care așteaptă pensia în aprilie

Citeşte şi: Investiție majoră a Poștei Române în digitalizare. Ce avantaje vor avea cei care vor trimite colete

Nu doar pensiile, dar şi ajutoarele sociale și alte beneficii sunt acordate de Ministerul Muncii persoanelor aflate în situații de subzistență, prin intermediul poştaşilor. "Problema de disfuncționalitate va fi una majoră!”, anunţă BNS.

Cei 5 milioane de pensionari pot opta în legătură cu modul în care să le fie livrată pensia. Jumătate dintre ei au decis ca pensia să le fie adusă de poștaș.

Acest lucru se întâmplă începând cu data de 2 ale fiecărei luni. Acum, apare în plus factorul nemulţumirii poştaşilor. 2 aprilie pică marţi, decci nu ar fi o problemă. Însă, în funcţie de felul cum va evolua protestul poştaşilor, zilele de miercuri - vineri 3-5 aprilie pot fi problematice.

Citeşte şi: De ce pensia vine cu întârziere în martie? În ce zile le aduce poștașul și când intră pe card

Există posibilitatea ca 2,5 milioane de pensionari să îşi ia pensiile de-abia luni, 8 aprilie. De regulă însă sindicatele folosesc astfel de momente pentru a pune presiune şi a obţine răspuns pozitiv la diferite revendicări.

În România, conform Ministerului Muncii, sunt puţin peste 4,9 milioane de pensionari. Când se achită pensiile, prin Poștă? În intervalul 1 - 15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor.

Poștașii au ajuns la limita puterilor

Veturia Ionescu este factor poștal la Oficiul poștal Brănești, jud. Ilfov și lucrează în Poșta Română din anul 2009

,,Vreau să aduc un strigăt de disperare către toate forurile superioare! Poate ne aude și pe noi cineva pe tema situației dezastruoaose de la Poșta Română!

Muncim în condiții deosebit de grele, am muncit și în pandemie fără nicio retribuție la cardurile Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

La fel pentru cardurile de sănătate. De-a lungul anilor s-au întâmplat multe, însă acum am ajuns la disperare! Domnilor parlamentari, distrugeți o dată pentru totdeauna mafia din Poșta Română!

Citește și: OFICIAL Grevă la Poștă. Pensia vine cu întârziere în aprilie dacă guvernul nu plătește 70.000.000 lei

Ne-am săturat să trăim cu pumnul în gură! Ne-am săturat să nu avem dreptul la replică, să nu avem un cuvânt de spus! Nimeni nu ne aude! Nimeni nu ne vede!”, a spus angajata.

Uniformă gri

Sindicatul a postat pe rețelele de socializare noile uniforme ale poștașilor. Printre promisiunile făcute de către conducerea instituției sunt și schimbarea ținutei.

„Proaspăt întors din delegația avută în China, unde a petrecut aproape o săptămână, directorul general al Compania Naţională Poşta Română, Valentin Ștefan - un om de largă respirație europeană și, mai nou, mondială - a pregătit noile modele de uniforme pentru poștașii României!

După cum arată, se pare că sursa lui de inspirație este mai degrabă liderul de la Phenian! Ne așteptăm ca în conferința de mâine, ,,faimoasele” uniforme să fie prezentate opiniei publice ca o mare realizare!

Vă reamintim că, în timp ce directorul general al Poștei Române se plimba prin China, în România avea loc greva de avertisment a lucrătorilor poștali nemulțumiți de veniturile scandalos de mici pe care le au în comparație cu munca prestată!”, a transmis sindicatul BNS.

Postarea a fost atent analizată de către angajații poștei.

„Pe noile uniforme ale colegilor de la Poșta Română mai lipseau câteva dungi în plus și deja îi confundam cu "baieții buni" care fac munca în folosul comunității...”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te