Cât vor mai sta bucureştenii în frig și fără apă caldă? Care sunt blocurile afectate?

DE Florin Budescu | Actualizat: 08.12.2023 - 10:43
Cât vor mai sta bucureştenii în frig și fără apă caldă? - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Cât vor mai sta bucureştenii în frig și fără apă caldă? Care sunt blocurile afectate? Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, precizează că, în acest moment, în 10% dintre apartamentele din Bucureşti agentul termic nu este livrat.

SHARE

Cât vor mai sta bucureştenii în frig și fără apă caldă? Care sunt blocurile afectate? Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, precizează că, în acest moment, în 10% dintre apartamentele din Bucureşti agentul termic nu este livrat la parametri corespunzători sau nu este livrat deloc. 

Acest lucru se petrece din cauza avariilor. Pe de altă parte, Dan menţionează că avariile s-au produs pe fondul "scăderii accentuate a vremii", din ultimele zile, şi că sistemul se calibrează.

Cât vor mai sta bucureştenii în frig și fără apă caldă?

"Eu cred că o să fie mai bine. Se întâmplă fenomenele acestea. Noi am avut o primă scădere accentuată a vremii, acum şase-şapte-opt zile şi până când sistemul se calibrează apare tipul acesta de avarii.

Eu sunt optimist că o să fie mai bine. Iarna trecută, în februarie, când a fost luna cea mai friguroasă, a fost chiar foarte bine în Bucureşti", a spus el, pentru TVR Info.

Primarul general a mai precizat că avaria actuala va fi remediată până astăzi, la prânz, conform Agerpres.

Citeşte şi: Care blocuri din București rămân fără apă caldă și căldură. Lista completă

"Noi avem vreme rece de 7 - 8 zile. Weekend-ul a fost foarte bine. A fost, practic, aproape 100%. Am avut o avarie la începutul săptămânii şi am avut o avarie ieri dimineaţă. Cea de la începutul săptămânii a fost remediată.

A fost o reţea magistrală, am avut 40% apartamente afectate în primă fază. Acum este o avarie care se va repara în cursul acestei seri. Ora 23,00 este ora la care mi s-a promis că se remediază, urmând ca mâine, până la amiază, să se încarce treptat apa caldă", a spus el.

Nicuşor Dan a mai arătat că proiectele de reabilitare vizează zonele cu cele mai multe avarii, dar că nu este exclus riscul unor probleme şi pe alte tronsoane.

Citeşte şi: Încă 19 kilometri de țevi de termoficare din București intră în reabilitare. Vezi în ce zone

El a estimat că până la finele acestui an vor fi reabilitaţi 45 - 50 de kilometri de reţea de termoficare.

"Avariile sunt inevitabile, totul este ca ele să fie mai reduse ca număr şi să putem să intervenim în timp util. Problemele sunt pe reţeaua principală, de la CET-uri, până la punctele termice. (...)

Noi avem o reţea de 1.000 de kilometri şi din mia asta de kilometri: 150 de kilometri sunt mai noi de 10 ani, 50 sunt mai noi de 20 de ani, încă vreo 50 care sunt mai noi de 30 de ani şi restul, jale", a subliniat el.

Aproape 85 de blocuri din Sectorul 6 rămân fără apă și căldură de joi, 7 decembrie, până pe 10 decembrie. Termoenergetica precizează că se continuă lucrările de întregire a rețelei Magistralei III VEST.

Avarii curent

Apa caldă si căldura vor fi oprite spre punctele termice din zona străzilor Roșia Montană, Cetatea de Baltă, Cernișoara, Lavandei și Ghirlandei. În acest moment, aplicaţia Termoalert a Termoenergetica dă sistemul funcţional în proporţie de 85%.

Avaria cea mare, de pe zonele afectate, de pe o veche reţea magistrală din Sectorul 3, care a provocat problemele recente, a fost rezolvatăî.

Pe Termoalert, sunt menţionate distinct şapte notificări, pentru diferite avarii de sistem. De exemplu, una dintre acestea informează că, în zona Dinicu Golescu - strada Turda, sunt 11 străzi afectate de mavrele făcute pentru reechilibrarea hidraulică a reţelei termice primare.

În Floreasca, sunt străzi afectate de o avarie care va fi rezolvată estimat până la ora 15.00.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te