Care blocuri din București rămân fără apă caldă și căldură. Lista completă

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 07.12.2023 - 16:36
Care blocuri din București rămân fără apă caldă și căldură - Foto: Facebook/CM Termoenergetica București

Care blocuri din București rămân fără apă caldă și căldură. Termoenergetica a anunțat că încă aproape 100 de blocuri vor rămâne fără căldură și apă caldă, din cauza reparațiilor necesare pentru înlocuirea sistemului de țevi.

SHARE

Încă aproape 90 de blocuri din București rămân fără apă caldă și căldură. Anunțul a fost făcut de Termoelectrica, joi, chiar în ziua în care Capitala se găsește sub prima ninsoare adevărată după multă vreme, iar temperaturile sunt foarte scăzute.

Care blocuri din București rămân fără apă caldă și căldură. Lista completă

Chiar în ziua în care Bucureștiul a fost asediat, pentru prima oară după mulți ani, de o ninsoare adevărată, Termoenergetica a anunțat că aproape 85 de blocuri din Sectorul 6 rămân fără apă și căldură de joi, 7 decembrie, până pe 10 decembrie.

Compania precizează că se continuă lucrările de întregire a rețelei Magistralei III VEST. Apa caldă si căldura vor fi oprite către punctele termice din zona străzilor Roșia Montană, Cetatea de Baltă, Cernișoara, Lavandei și Ghirlandei.

Citește și: 346 de lei – este preţul la care rămâne plafonată gigacaloria, pentru bucureşteni

Se vor realiza lucrările de integrare a conductelor nou înlocuite cu diametrul de 800 mm și se vor monta vane, care să asigure continuarea lucrării de pe strada Dezrobirii spre strada Orșova.

„Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă, joi, că pentru lucrările de întregire a rețelei Magistralei III VEST este necesară oprirea furnizării agentului termic pentru apă caldă și încălzire către punctele termice din zona străzilor Roșia Montana, Cetatea de Baltă, Cernișoara, Lavandei și Ghirlandei, care alimentează aproximativ 85 de blocuri. 

Decizia privind continuarea lucrărilor după începerea sezonului de încălzire, care a implicat funcționarea deficitară în toată această perioadă a fost luată având în vedere faptul că în ultimii ani funcționarea a fost deficitară în această zonă”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a companiei.

Până în prezent au fost înlocuiți aproximativ 1350 de metri de țeavă, cu diametrul de 800 mm, veche de aproape 45 de ani. Rețeaua termică primară din această zonă a fost dată în funcțiune în anul 1979.

Pe 5 decembrie, 12 zone din Sectoarele 2 și 3 au rămas fără căldură, cu peste 760 de blocuri afectate. O avarie majoră a avut loc pe Magistrala III Sud.

Citește și: Termoenergetica, datorie uriaşă la Elcen. Câte familii riscă să stea în frig la iarnă, în București

Termenul estimat de către operatorul de termoficare pentru reluarea furnizării cu apă caldă și căldură, în condiții normale, este seara aceasta.

În acest moment, sistemul de termoficare din Capitală funcționează la 81% din capacitate, potrivit aplicației Termoalert, scrie buletin.de.

1153 de blocuri nu au apă caldă și căldură la parametri normali, iar alte 577 nu beneficiază de aceste servicii.

În plus, peste 1.800 de blocuri au avut probleme din cauza unei avarii a rețelei primare Magistrala 1 Sud.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert.

Lista completă a tuturor blocurilor afectate în această perioadă poate fi consultată AICI.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te