VIDEO Rafila: „O să dotăm anumite secţii de Neonatologie şi de Terapie Intensivă pentru copii”

DE Bianca Iosef | Actualizat: 04.08.2022 - 16:12
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că mortalitatea infantilă în România a scăzut de mai mult de două ori, în ultimii zece ani, precizând că vor fi dotate unele secţii de Neonatologie şi de Terapie Intensivă pentru copii, cu fonduri din PNRR.

SHARE

Citește și: VIDEO Rafila anunță că se vor deschide noi centre de vaccinare COVID în toamnă pentru doritori

Alexandru Rafila a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce va face România cu banii din PNRR pentru a schimba statisticile care arată că suntem pe locul doi în Uniunea Europeană la naşteri premature şi la mortalitate infantilă. 

Citește și: Accident grav pe DN1. Un bărbat și un copil au murit și alți doi au fost răniți
 
"O politică de sănătate are o evoluţie, înseamnă măsuri legislative, administrative şi ce spuneţi dumneavoastră, proiecte care finanţează anumite tipuri de activităţi, cum ar fi dotarea secţiilor de Neonatologie şi aşa mai departe. Evoluţia în România, trebuie să ştie toată lumea, a fost una pozitivă, iar mortalitatea infantilă în România în ultimii zece ani cred că a scăzut mai mult de două ori. Deci de două ori mai mică este în momentul de faţă, dar, aşa cum spuneţi, încă la nivelul Uniunii Europene este important”, a afirmat Rafila. 
 
El a menţionat că vor fi dotate secţii de Neonatologie şi de Terapie Intensivă pentru copii cu banii din PNRR. 
 
"În PNRR o să dotăm anumite secţii de Neonatologie şi de Terapie Intensivă pentru copii. Cred că acolo sunt vreo 80 de milioane de euro, dacă nu mă înşel, care sunt bani destinaţi acestei categorii de secţii. Lucrăm împreună cu comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii, am lucrat pentru realizarea Ghidului aplicantului, dar simpla dotare nu rezolvă problema. Noi avem nevoie de o reţea mai mare, de unităţi medicale care pot să asigure acest tip de asistenţă medicală şi de profesionişti”, a explicat ministrul Sănătăţii, potrivit News.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.