VIDEO Vaccinul anti COVID-19 nu va fi administrat copiilor

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 04.12.2020 - 15:27
Nu există studii clare privind vaccinarea anti COVID-19 pentru copii

Vaccinul anti COVID-19 va ajunge la românii care nu se încadrează în grupele de risc abia în mai-iunie anul viitor, potrivit datelor oficiale în acest moment, dar care se pot schimba în funcție de momentul când Agenția Europeană a Medicamentului aprobă vaccinurile în studiu.

SHARE

Vaccinul anti COVID-19 nu va fi administrat copiiilor, pentru că momentan nu există studii pe subiecți copiii, din care să reiasă clar ce efecte ar putea avea o astfel de inoculare. 

„Momentan nu există studii în legătură cu copiii. Studiile preclinice și clinice pe subiecți pediatrici sunt greu de realizat pentru că e nevoie de consimțământ mult mai complicat.

Citește și: VIDEO Te poți vaccina dacă ai COVID-19 sau dacă ai fost bolnav? Răspunsul medicului

Copiii nu pot decide asupra propriei persoane și e nevoie de acordul ambilor părinți, de multe ori greu de obținut.

Știm că în fața infecției cu Sars-Cov 2 copiii nu dezvoltă forme severe. Deocamdată, la gradul acesta de cunoaștere, copiii nu vor fi vaccinați împotriva coronavirusului”, a menționat dr. Radu Țincu, medic primar de terapie intensivă în cadrul Spitalului de Urgențe Floreasca din București. 

 

Medicul a menționat, în cadrul emisiunii Newsweek LIVE, că există deja discuții contradictorii privind ierarhizarea grupelor de vaccinare.

Citește și: Vaccinarea anti-COVID se va face în trei etape. Medicii și bătrânii, prioritari (Monitorul Oficial)

„Prioritate are personalul medical, pentru că este expus îmbolnăvirii cu coronavirus, în contextul în care avem această evoluție pandemică crescătoare.

Urmează persoanele vulnerabile, dintre cele despre care se anticipează că, dacă vor face Sars-COV-2, vor dezvolta o formă  severă de boală, care poate îi duce în terapie intensivă sau îi poate ucide.

Ulterior, vor fi vaccinate persoanele din domeniile critice: salubritate, furnizare de energie energie electrică și termică, transport în comun”, a menționat dr. Radu Țincu.

Abia după ce toate aceste categorii vor fi protejate, vaccinul va merge și către populația catalogată ca fiind fără riscri majore (tineri, persoane fără comorbidități).

Citește și: Finalul vaccinării anti-COVID, la mijlocul verii 2021, spune coordonatorul campaniei

„În calendarul pe care-l avem la nivel oficial european, un vaccin va fi aprobat până la finalul lui decembrie. Distribuția va începe în ianuarie și vaccinarea în aceeași lună.

Populația generală, fără riscuri suplimentare, va fi vaccinată undeva în mai-iunie”, a menționat medicul de la Spitalul Universitar Floreasca, pentru emisiunea Newsweek LIVE.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te