VIDEO Mărturie: China a răspândit SARS-CoV-2 intenționat la Jocurile Militare 2019 din Wuhan

DE Adina Mutăr | Actualizat: 22.09.2021 - 23:37
Jocurile Militare 2019 din Wuhan/foto: daily mail
Wei Jingsheng/foto: getty

O sursă chineză susține că primul focar COVID a fost INTENȚIONAT și s-a întâmplat în octombrie 2019 la Jocurile Mondiale Militare din Wuhan, cu două luni înainte ca Beijingul să informeze OMS despre epidemia cu noul coronavirus.

SHARE

Wei Jingsheng, fost membru al Partidului Comunist Chinez, a declarat că Jocurile Militare Mondiale din octombrie 2019 au constituit primul eveniment de supra-răspândire a virusului, potrivit DailyMail.

Turneul internațional pentru sportivii militari a avut loc la Wuhan - originea pandemiei Covid-19 - cu două luni înainte ca China să notifice Organizația Mondială a Sănătății despre primele sale cazuri.

Jingsheng a susținut că nu întâmplător unii dintre cei 9.000 de sportivi internaționali care s-au adunat la eveniment s-ar fi îmbolnăvit de o „boală misterioasă”.

„What Really Happened in Wuhan”

„M-am gândit că Guvernul chinez va profita de această ocazie pentru a răspândi virusul în timpul Jocurilor Militare, deoarece mulți străini vor fi acolo”, a declarat el pentru noul documentar Sky News „What Really Happened in Wuhan”.

Denunțătorul a susținut că auzise că Guvernul chinez a efectuat un „exercițiu neobișnuit” în timpul jocurilor.

„Știam despre posibilitatea ca Guvernul chinez să folosească câteva arme ciudate, inclusiv arme biologice, pentru că știam că se fac astfel de experimente”, a spus el.

Afirmațiile sale au fost susținute de fostul consilier principal pentru China al Departamentului de Stat al SUA, Miles Yu.

El a spus că sportivii francezi, germani și americani au fost printre cei care s-au îmbolnăvit la turneu cu simptome asemănătoare Covid-19, dar nu au fost niciodată testați pentru virus.

„Vedem câteva indicații în propriile noastre date, anume că a existat Covid circulând în Statele Unite încă de la începutul lunii decembrie, posibil mai devreme ", a spus David Asher, fostul investigator al Departamentului de Stat al SUA, pentru Covid-19.

Wei Jingsheng susține, de asemenea, că și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația care se desfășura către personalități de rang înalt din cadrul Administrației Trump în noiembrie 2019, dar a fost ignorat.

Militant de multă vreme pentru democrație, care a fost închis pentru „activități contrarevoluționare”, a declarat că a informat reprezentanți ai Administrației Trump când se vorbea despre un „nou virus SARS” pe WeChat și pe alte platforme chineze de socializare.

Oameni din Administrația Trump au ignorat avertismentele

„Am simțit că nu sunt la fel de preocupați ca mine, așa că am încercat din răsputeri să ofer mai multe detalii și informații”, a spus el.

Citește și

De unde vine COVID-19. Raportul serviciilor secrete americane

Cercetarea finanțată de SUA a laboratorului din Wuhan, China, dezvăluită de documente

„Este posibil să nu fi crezut că un guvern al unei țări ar putea face așa ceva. Am continuat să mă repet, făcând eforturi să-i conving”, a declarat acesta în documentarul SkyNews.

Regimul autoritar al lui Xi Jinping a încercat cu disperare să închidă gura denunțătorilor și să blocheze orice discuție despre virus în primele etape ale epidemiei de la Wuhan - chiar și atunci când un număr imens de cadavre ocupau morgile spitalelor din Wuhan. 

Orice referință făcută în social media despre un nou virus sau „focar” SARS au fost cenzurate și curajoșii din personalul medical care au încercat să avertizeze lumea au fost reținuți și forțați să semneze mărturii false.

Jingsheng, care trăiește în exil în SUA, a spus că avea cunoștință de persoane din interiorul Partidului Comunist de la Beijing care erau îngrijorate cu privire la epidemie și la încercarea de acoperire a acesteia de către guvernului central.

Dar, în ciuda crizei iminente de sănătate, mesajul său nu a fost luat în serios, susține el.

Disidentul chinez nu a dezvăluit cu ce lideri politici a vorbit, dar a insistat că sunt persoane de rang înalt ale Administrației Trump, din apropierea președintelui. 

Beijingul a ascuns focarul câteva luni

China nu a informat OMS până la 31 decembrie, când nu mai era posibil să ascundă existența epidemiei.

Dar chiar și atunci, Beijingul a negat că virusul ar putea fi transmis de la o persoană la alta până la sfârșitu lunii ianuarie.

Iar când Beijingul a fost acuzat că virusul este scăpat din laboratorul din Wuhan, miniștrii au dat vina pe SUA, că au adus virusul prin participanții la Jocurile Militare.

OMS a etichetat misteriosul focar drept o urgență de îngrijorare internațională în domeniul sănătății publice la 30 ianuarie 2020, după ce virusul s-a răspândit. 

În luna august a acestui an, doctorul Peter Embarek, care a condus ancheta OMS cu privire la originile pandemiei de coronavirus din China, a declarat că primul pacient din lume cu Covid-19 ar fi putut fi infectat de un liliac în timp ce lucra pentru un laborator Wuhan din China.

Dr. Embarek a făcut afirmația șocantă, în ciuda faptului că a respins inițial ideea că virusul a scăpat dintr-un laborator ca fiind extrem de puțin probabil.

Embarek a recunoscut mai târziu că o scăpare din laborator s-ar fi putut întâmpla, sugerând că un cercetător chinez ar fi putut fi infectat de un liliac în timp ce preleva probe în laboratorul din Wuhan.

Unii au sugerat că sursa virusului a fost Institutul de Virologie Wuhan, un laborator chinez care este cel mai mare centru de cercetare din lume asupra coronavirusurilor.

Un raport de informații transmis agențiilor din Washington susține că trei membri ai personalului din laborator au solicitat tratament spitalicesc în noiembrie 2019 - cu o lună înainte de detectarea primelor cazuri oficiale de Covid, a raportat Wall Street Journal.

Simptomele lor erau „în concordanță atât cu Covid-19, cât și cu boala sezonieră obișnuită”, se arată în raport, solicitând investigații suplimentare.

Acest lucru se potrivește cu un corp de dovezi care sugerează că Covid ar fi circulat luni de zile înainte ca China să-l raporteze pentru prima dată lumii - fie ca urmare a bolii adesea ușoare care nu a fost detectată, fie ca urmare a unei acoperiri.

Chiar și autorii mult disprețuitului raport al OMS au recunoscut că nu ar putea exclude posibilitatea ca Covid să circule înainte de decembrie 2019.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te