Important în timpul perioadei de post este să ne asigurăm că înlocuim proteina din carne și lactate cu una de origine vegetală de calitate.
Printre legumele cu cea mai mare cantitate de proteine se numără:
1. Edamame
Edamamele au 11 grame de proteine pe suta de grame și pot fi găsite în pungi congelate în aproape orice supermarket. O cană de edamame conține 6 grame de fibre, adică o pătrime din aportul zilnic recomandat de fibre dietetice. De asemenea, o cană de păstăi de soia conține peste 70 de mg de magneziu, care te va ajuta să te odihnești mai bine, să scapi de anxietate, dar și de crampele musculare.
Citește și: Bebeluș de doar câteva luni internat de urgență din cauza meningitei. Medicii au reușit să-l salveze
2. Linte
Lintea are 10 grame de proteină la 100 de grame. Lintea poate fi folosită în diverse rețete precum supa cremă de linte, salată de linte sau în combinație cu orezul. Din această plantă leguminoasă se poate face chiar și pate.
Citește și: Jaf în stil mare la Reșița. Un bărbat este acuzat că ar fi furat 100.000 de euro dintr-o locuință
3. Năut
Nautul poate asigura cel putin 20% din necesarul zilnic de proteine, fibre, acid folic si minerale. Acesta are 19 grame de proteină pe suta de grame. Acest aliment nu este bun doar pentru post, ci și în dieta persoanelor diabetice sau pentru sănătatea oaselor.
4. Mazărea
Mazarea face parte din familia leguminoaselor, fiind rudă bună cu lintea, soia, năutul, fasolea, dar și cu arahidele. Este o excelentă sursă de proteine de origine vegetală și conține o cantitate mare de fibre. În 100 de grame de mazăre sunt 7 grame de proteine, 21 de grame de carbohidrați și 0,3 grame de grăsimi, dintre care 0,03 grame de Omega-3 si 0,11 grame de Omega-6.
5. Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles crudă este în proporție de 86% apă, 9% carbohidrați, 3% proteine și grăsimi neglijabile. 130 de grame de varză de Bruxelles crudă conține 3 grame de proteină.