TOP 250 – Cele mai bune spitale din lume în 2023. România nu apare

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 10.07.2023 - 10:47
Foto: pexels.com/Vidal Balielo Jr.
TOP 250 – Cele mai bune spitale din lume în 2023 - Foto: Newsweek
TOP 250 – Cele mai bune spitale din lume în 2023 - Foto: Newsweek

Newsweek și Statista au realizat TOP 250 – Cele mai bune spitale din lume în 2023, evaluând peste 2.300 de unități. Din păcate, în clasament nu apare niciun spital din România și nici din țările vecine. Cele mai apropiate spitale de top se află în Austria.

SHARE

Newsweek și firma globală de date Statista au publicat cel de-al cincilea top anual al celor mai bune spitale din lume. În 2023, au fost evaluate și clasificate peste 2.300 de spitale. Iar raportul include și clasamente pe țări și specialități. 

Printre atuurile marilor spitale nu se numără doar îngrijirea de primă clasă, cercetarea de primă clasă și inovarea de primă clasă. Cele mai bune instituții au în comun și o altă calitate: consecvența.

Cele mai bune spitale din lume atrag în mod constant cei mai buni specialiști și oferă cele mai bune rezultate pentru pacienți, precum și cele mai importante terapii și cercetări noi.

Citește și: "Atenţia nu e şpagă".Cum o apără pe doctoriţa suceveană Anca Dumitrovici Ababneh colegii de spital

Dintre toate spitalele din lume, relativ puține sunt cele care pot face toate aceste lucruri an de an. Cele mai bune fac parte dintr-un club foarte exclusivist.

Pentru a realiza TOP 250 – Cele mai bune spitale din lume, în 2023, Newsweek și Statista au adăugat un nou criteriu important în modelul de punctaj.

Pentru prima dată, spitalele au fost chestionate și cu privire la stadiul de implementare a PROM-urilor. PROM-urile sunt definite ca fiind chestionare standardizate, validate, completate de pacienți pentru a măsura percepția acestora cu privire la bunăstarea lor funcțională și calitatea vieții.

Scopul studiului este de a oferi o comparație bazată pe date a reputației și performanței spitalelor din diferite țări, lucru util pacienților și familiilor care caută cele mai bune îngrijiri.

VEZI TOP 250 – Cele mai bune spitale din lume în 2023 pe țări și specializări

TOP 250 – Cele mai bune spitale din lume în 2023

TOP 250 – Cele mai bune spitale din lume în 2023 este condus de trei unități din SUA, Mayo Clinic din Rochester, Cleveland Clinic din Cleveland și spitalul Universității Harvard - Massachusetts General din Boston. 

Pe locul patru se află John Hopkins Hospital din Baltimore, tot SUA, iar pe cinci, UHN - Toronto General Hospital din Canada. 

Cele mai bune spitale din Europa sunt Karolinska Universitetssjukhuset din Suedia (locul 6), Charité - Universitätsmedizin Berlin din Germania (locul 7) și AP-HP - Hôpital Universitaire Pitié Salpêtrière din Franța (locul 8). 

Citește și: Prima tentativă de fraudă din fonduri PNRR. Banii trebuiau folosiți pentru construirea unui spital

În TOP 250 – Cele mai bune spitale din lume în 2023 nu apare nicio unitate din România și nici din țările vecine (Ungaria, Bulgaria, etc.). 

Cele mai apropiate spitale de top se află în Austria. Spitalul Allgemeines Krankenhaus der Stadt Wien - Medizinischer Universitätscampus ocupă locul 30 în TOP 250 – Cele mai bune spitale din lume în 2023, spitalul Landeskrankenhaus Universitätskliniken Innsbruck locul 58 și spitalul Landeskrankenhaus - Universitätsklinikum Graz locul 79, de exemplu. 

Citește și: Studenţii de la UMF Iaşi au publicat pe Internet lista şpăgilor de la examene

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te