Spitalul unde medicii au 20.000 lei/lună se cred zei și se poartă urât cu pacienții

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 24.08.2023 - 15:48
Managerul Spitalului de Urgență Brăila spune că medicii se cred ”dumnezei” - Foto: Colaj Ora de Sibiu/MD Press (imagine cu rol ilustrativ)

Managerul unui spital din România unde medicii sunt plătiți între 11.000 și 20.000 de lei lunar, fără sporuri de noapte, de sărbători sau gărzi, recunoaște că oamenii din subordinea sa se cred dumnezei în relația cu pacienții însă nu îi poate sancționa.

SHARE

Managerul unui spital mare din România recunoaște că are în subordine medici, plătiți cu 20.000 de lei pe lună care se cred zei în relațiile cu pacienții. 

Nu poate să îi sancționeze însă pentru că nu a primit nicio reclamație de la vreun bolnav. Oamenii reacționează pe rețelele de socializare.

Spitalul unde medicii au 20.000 lei/lună se cred Zei și se poartă urât cu pacienți

Șefa Spitalului Județean de Urgență Brăila știe că „sunt mulți medici care se cred dumnezei. În multe secții, cadrele medicale se poartă urât cu pacienții!” însă, ”pacienții să depună reclamații scrise, altfel nu putem face nimic”.

„Sunt mulți medici care se cred dumnezei în relația cu pacientul! La acest moment, fără reclamații scrise din partea pacienților, nu pot face altceva”, a declarat Delia Râșnoveanu, managerul Spitalului Județean de Urgență, pentru debraila.ro.

Ea a spus că în multe cazuri, comportamentul urât al cadrelor medicale s-a accentuat în urma pandemiei când s-au obișnuit să lucreze cu puțini pacienți pe bani mulți. 

Citește și: Nereguli grave, la maternitatea din Botoșani unde o gravidă a fost lăsată să moară. Anchetă în curs

Oamenii vorbesc pe grupurile de facebook că cei mai nepoliticoși medici sunt în secția de Pediatrie. Managerul îi contrazice.

„Nu cred că doar la Pediatrie este această situație, ci în multe secții. Comportamentul variază de la om la om! Există persoane care se poartă foarte frumos cu pacienții și există persoane exact la polul opus.

 Sunt mulți medici care se cred dumnezei în relația cu pacientul. În urma pandemiei, toți doctorii au devenit dumnezei. S-au învățat să lucreze cu foarte puțini pacienți, cu același salariu – indiferent că au avut sau n-au avut pacienți și atunci, practic, munca lasă de dorit”, a declarat șefa Spitalului Județean.

Salarii de 22.000 de lei pentru medicii care se cred de neatins

Potrivit documentului postat pe site-ul spitalului, un medic de medicină legală primește un salariu cuprins între 17.000-22.000 de lei. 

Citește și: Salarii și de 20.000 lei/lună pentru medicii din Botoșani care au lăsat o mămică cu 3 copii să moară

Medicii rezidenți de aici au salarii de 7.000-10.000 de lei. Un medic  ORL ia 11.000-12.000 de lei.
Asistenții au salarii de 5-6.000 de lei. 

Un medic ortoped are 12.000-13.000 de lei, Un medic primar ATI are 17.000 de lei.  un medic de medicină internă câștigă 14.000 de lei.

Acestea erau salariile din 2021, fără sporuri de noapte, de sărbători sau gărzi . De atunci nu au mai publicat salariile pe site. 

De ce nu sunt sancționați medicii care se poartă urât cu pacienții

Managerul Râșnoveanu susține că nu poate sancționa niciun cadru medical fără să primească o reclamație scrisă din partea pacienților sau aparținătorilor, în contextul in care foarte puțini întreprind un astfel de demers, preferând să relateze diversele situații prin care au trecut pe rețelele de socializare.

„Pot să fac doar discuție cu fiecare în parte. Dacă nu am nicio reclamație scrisă, nu pot da sancțiuni! Avem foarte puține reclamații în acest sens – al comportamentului cadrelor medicale. Pacienții ar trebui să scrie, ca să pot lua o măsură, nu doar să spună…

Reclamațiile le trimit la Consiliul Etic și acolo se iau măsuri – au fost și sancțiuni, reducerea salariului. Eu știu că pe rețelele de socializare mulți pacienți povestesc, însă eu nu pot acționa dacă nu primesc ceva scris. În lipsa reclamațiilor, legislația îmi permite doar să vorbesc cu aceste cadre medicale”, a spus directoarea spitalului.

Citește și: VIDEO O femeie a născut pe trotuar, în faţa Spitalului din Urziceni

În ultima perioadă, tot mai multe cazuri grave din spitale care au legătură cu nepăsarea medicilor sau comportamentul neprofesional al acestora, apar în mediul public. 

O tânără de 25 de ani, cu o sarcină oprită în evoluție a fost lăsată să moară în chinuri groaznice la Maternitatea din Botoșani. O femeie a născut pe caldarâm, în fața Spitalului Urziceni. 

la Târgu Jiu, medicii și-au dat seama că o femeie este însărcinată abia când aceasta era pe masa de operație pentru o hernie. 

Și acestea sunt doar câteva exemple.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te