Pandemia copiilor: De două ori mai mulți copii infectați cu COVID în două zile. 10% sunt în spitale

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.01.2022 - 10:59
Inquam Photos / Cornel Putan

O analiză a datelor oficiale arată o dublare a numărului de copii diagnosticați cu COVID-19 în doar două zile. Circa 10 la sută dintre copiii cu COVID ajung la spital.

SHARE

Luni, au fost confirmați cu COVID 1.800 de copii: 674 din grupa 0-9 ani și 1.126 din grupa 10-19 ani. 

Marți, ziua în care în România s-a înregistrat cel mai mare număr de infectări din valul cinci al pandemiei de coronavirus, 16.670 de cazuri noi, 3.377 de copii de până în 19 ani au fost confirmați cu COVID: 1.141 de copii cu vârsta între 0 și 9 ani și 2.236 de copii cu vârsta între 10 și 19 ani. 

Miercuri, când au fost raportate 16.610 cazuri noi de COVID, au fost raportați 3.671 de copii infectați cu COVID: 1.321 de copii între 0 și 9 ani și 2.350 de copii între 10 și 19 ani. 

Mai jos, puteți urmări dinamica infectărilor cu COVID la copii, conform datelazi.ro, unul din site-urile Guvernului pe tema pandemiei de coronavirus. 

Citește și: Raport OMS: Varianta Omicron reprezintă aproape 72 % din cazurile de COVID la nivel global | Newsweek Romania

 

 

Circa 10 la sută dintre copiii confirmați cu COVID ajung la spital. Datele anunțate de Grupul de Comunicare Strategică menționează:

- luni: 338 de copii internați în spital cu COVID, din care 21 la ATI

- marți: 348 de copii internați în spital, din care 11 la ATI 

- miercuri: 387 de copii internați în spital, din care 13 la ATI. 

Citește și: România: un copil cu COVID la 117.000 de teste distribuite. Irlanda: raport de 1/50. Trei explicații | Newsweek Romania

 

 

Dr. Craiu: Luni noapte, dintr-o sută de copii testați, un sfert au fost confirmați cu COVID 

Dr. Mihai Craiu, de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului (INSMC) din București, a atras atenția, marți, într-o dezbatere organizată de Salvați Copiii, că studiile internaționale remarcă „creșterea spectaculoasă a copiilor internați”, iar că la INSMC, din 100 de copii testați, o pătrime au fost pozitive. 

„La copiii foarte  mici putem să ne păcălim, COVID începe cu enterocolită acută, ieri au venit sugari cu simptome digestive, nu cu boală respiratorie. Ce remarcă și studiile internaționale: creșterea spectaculoasă a copiilor internați.

Suntem plini la noi la Urgențe, cifrele de azi-noapte - din 100 de teste rapide, un sfert au fost pozitive pentru Sars-Cov-2, suntem plini, asta e realitatea momentului de acum”, a atras atenția dr. Mihai Craiu, medic pediatru la INSMC „Alessandrescu-Rusescu” din București.

Citește și: GRAFICE Jumătate de țară, în scenariul roșu de COVID. Județul Cluj se apropie de 10 cazuri la mie | Newsweek Romania

 

 

Pentru ministrul Rafila, numărul mare de copii cu COVID reprezintă „informații neadevărate”

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că „am văzut în spațiul public diverse afirmații legate de creșterea geometrică a numărului de copii infectați. Sunt informații neadevărate. La nivelul zilei de ieri erau 11 copii internați la secția de terapie intensivă, cu 10 mai puțin față de ziua precedentă, reprezentând circa 2% din totalul copiilor internați. Iar numărul de copii afectați și care erau internați în spital era de 338”. 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.