Patru produse foarte populare din supermarket dăunează sănătății. Vă puteți îmbolnăvi de salmonella

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.10.2023 - 19:55
Patru produse foarte populare din supermarket dăunează sănătății - Foto: Freepik

Patru produse foarte populare din supermarket dăunează grav sănătății: lapte nepasteurizat, germenii, produsele pretăiate și mâncarea gata făcută. Cercetătorii avertizează asupra riscurilor de sănătate.

SHARE

Patru produse foarte populare din supermarket dăunează grav sănătății: lapte nepasteurizat, germenii, produsele pretăiate și mâncarea gata făcută. 

S-ar putea să vă gândiți de două ori data viitoare când faceți cumpărături în supermarket, averizează jurnaliștii de la New York Post.

Experții în siguranță alimentară au dezvăluit cele patru produse vândute la magazinul alimentar pe care nu le-ar mânca niciodată - iar unele dintre ele s-ar putea să vă surprindă.

Citește și: Comisia Europeană trage de urechi România la capitolul de igienă a produselor alimentare

Kali Kniel, microbiolog la Universitatea din Delaware și Dr. Bryan Quoc Le, chimist alimentar și consultant în industrie, au dezvăluit lista produselor care afectează sănătatea.

Citește și: Importăm alimente, băuturi și tutun în valoare de un miliard de euro pe lună. Mărfurile ajung la noi

Germeni cruzi

Dacă sunteți un mare fan al adăugării unor lucruri precum germeni de lucernă și trifoi ca garnitură la pâinea prăjită cu avocado și la sandvișuri, se pare că riscurile pot depăși de fapt beneficiile.

Nu trebuie să stați departe de ele în totalitate, dar pot fi terenuri de reproducere pentru bacterii precum Salmonella și E.coli, potrivit Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor.

Totuși, acest lucru se întâmplă doar dacă le mâncați crude. Se recomandă să le gătiți până când sunt "fierbinți ca aburul" pentru a distruge germenii și a reduce riscul de intoxicații alimentare.

Laptele crud, nepasteurizat

"Există o mulțime de oameni care prezintă laptele [crud] ca având toate aceste beneficii pentru sănătate, dar pur și simplu nu merită riscul, deoarece există o mulțime de organisme patogene care sunt încă în viață în acel lapte, mai ales dacă vine direct de la o unitate de procesare", a declarat medicul.

Cea mai mare parte a laptelui vândut în prezent este pasteurizat, ceea ce înseamnă că a fost încălzit pentru o anumită perioadă de timp la o anumită temperatură pentru a se asigura că orice bacterie dăunătoare este eliminată.

Administrația pentru Alimente și Medicamente a susținut, de asemenea, această idee, deoarece laptele crud poate provoca boli precum Salmonella, E. coli, Listeria și Campylobacter.

Produsele care au fost pretăiate

Experții sugerează să spălați produsele pretăiate înainte de a le mânca, deoarece acestea pot conține bacterii.

S-a recomandat, de asemenea, să vă asigurați că fructele și legumele pretăiate rămân reci. Trebuie să le separați de carnea crudă, de păsările de curte și de fructele de mare care se pot afla în coșul de cumpărături.

Kniel a emis, de asemenea, un avertisment special cu privire la pepenii tăiați, spunând că aceștia sunt "cei mai susceptibili" la contaminare din câteva motive diferite.

Primul motiv este că sunt crescuți în pământ, ceea ce înseamnă că pot absorbi apă murdară în timpul procesului de creștere - și chiar pot intra în contact cu fecale de animale.

Mâncarea gata preparată

Deși mâncarea caldă și gătită este bună, este important să acordați atenție la unele dintre modalitățile în care este întreținută.

Toate alimentele fierbinți ar trebui să fie păstrate la 60 de grade Fahrenheit sau mai mult.

Dacă este vorba de alimente reci, acestea trebuie păstrate sub 6 de grade Fahrenheit.

Există o "zonă periculoasă" în care alimentele pot ajunge dacă sunt lăsate la temperatura camerei timp de două ore, care se întâmplă între 5 și 60 de grade Fahrenheit, potrivit Food Republic.

Bacteriile se pot înmulți rapid în "zona de pericol".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te