O nouă dietă a apărut în online: „30-30-30”. Ce alimente poți consuma și câte kilograme slăbești

DE Alexandra Lupascu | 07.01.2024 - 14:17
O nouă dietă a apărut în online: „30-30-30”. Ce alimente poți consuma și câte kilograme slăbești Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilsutrativ)

O nouă dietă a apărut în online: „30-30-30”. Ce alimente poți consuma și câte kilograme slăbești dacă respecți regulile.

SHARE

O nouă dietă a apărut în online: „30-30-30”. Ce alimente poți consuma și câte kilograme slăbești dacă respecți regulile.

 O tendință de fitness numită „30-30-30” s-a răspândit rapid pe TikTok, mulți susținând că este o modalitate eficientă de a îndeplini obiectivele de a da jos mai multe kilograme.

Dacă micul dejun are numeroase beneficii, ajută și la pierderea în greutate? Depinde, spune Tara Schmidt. Se știe că micul dejun este benefic într-un plan de slăbire.

În studiul National Weight Control Registry, subiecții care au menținut o dietă pe termen lung au avut tendința de a mânca micul dejun în fiecare zi, spune Schmidt, sugerând că acesta ar putea fi un factor de succes al planului. „Nu știm exact de ce”, spune ea, conform RTV.

O nouă dietă a apărut în online: „30-30-30”. Ce alimente poți consuma și câte kilograme slăbești

Chiar dacă unii experţi susțin că micul dejun ajută la „dinamizarea” sau la stimularea metabolismului, totuși nu există dovezi care să susțină acest lucru, notează experții.

O analiză din 2022 a constatat că cei care au mâncat un mic dejun mai sățios nu au ars calorii mai repede.

În viziunea lui Jason Machowsky, fiziolog în exerciții fizice și dietetician la Spitalul de Chirurgie Specială, teoretic micul dejun ar putea fi benefic pentru arderea caloriilor cu o condiție.

Citește și: Ce conține dieta - minune ce îți poate prelungi viața cu un deceniu ? Ce alimente trebuie consumate?

Dacă ești genul de persoană pentru care micul dejun te face să te simți mai energic și mai activ pe tot parcursul zilei.

Regula 30-30-30 recomandă în mod specific să iei micul dejun în 30 de minute de la trezire. Mai important, micul dejun trebuie să conțină 30 de grame de proteine.

Însă nu se aplică tuturor persoanelor. „Nu toată lumea poate mânca ceva atât de devreme”, observă Schmidt. Acesta subliniază că, cel mai probabil, există un beneficiu al celor 30 de grame de proteine.

Ce face diferența la regula 30-30-30

Adulții sănătoși ar trebui să consume zilnic 0,8 grame de proteine ​​pe kilogram de greutate corporală. Însă ceea ce este considerat a fi o „dietă bogată în proteine” depinde de individ și de greutatea sa.

Cercetările au sugerat că un consum de proteine ​​la micul dejun poate ajuta la la senzația de sațietate pentru mai mult timp.

De asemenea, poate ajuta și la controlul zahărului din sânge și în reducerea rezistenței la insulină, condiție care anticipează diabetul.

Printre alegerile unui mic dejun bogat în proteine ​​se numără ouăle, carnea slabă, iaurtul grecesc, laptele ultrafiltrat și shake-urile proteice, spune Schmidt.

Acesta susține că este bine să consumi carbohidrați la micul dejun. Dar atunci când ai o sursă de proteine ​​împreună cu carbohidrați, acel vârf al glucozei nu va fi la fel de mare.

Citește șiSarmale în foi de varză murată, à la Chef Scărlătescu sau à la Chef Bontea? Compară rețetele

Pe lângă proteine ​​și carbohidrați, Schmidt încurajează oamenii să includă la masă fructe și legume, care oferă fibre și nutrienți suplimentari.

Ultima etapă a metodei este să practici exerciții de intensitate scăzută timp de 30 de minute, exerciții cardio, imediat după micul dejun.

Acest tip de exerciții stimulează activitatea cardiacă, însă nu în exces. Deci le poți face o perioadă mai lungă de timp fără să rămâi fără suflare. Printre exemple se numără include mersul în pas vioi, mersul cu bicicleta, înotul sau bicicleta eliptică.

Citește și: Tot ceea ce știm despre diete este greșit. Ingredientul „ascuns” care se află în 6.000 de produse

Ghidurile Departamentului de Sănătate al SUA recomandă adulților cel puțin 150 de minute de activitate aerobică de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate fizică de intensitate mare săptămânal.

Indiferent de tipul de exercițiu, te va ajuta să reduce nivelul zahărului din sânge, completează Schmidt.

Ce este interesant la Regula 30-30-30 este faptul că exercițiile fizice de intensitate scăzută ard un procent mai mare de calorii care provin din grăsime.

Iar exercițiile fizice de intensitate mare ajută la arderea caloriilor totale. În acest sens ele ajută la slăbit.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te