După Botoșani, nici în Vaslui nu se mai fac avorturi la cerere

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.09.2018 - 13:40
Foto: Site Spitalul de Urgență Vaslui

Ginecologii care lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui nu mai fac întreruperi de sarcină la cerere. Anunțul vine la două săptămâni după ce și Spitalul Județean din Botoșani a anunțat că nu va mai efectua avorturi la cerere.

SHARE

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au declarat marţi, pentru agenția Mediafax, că medicii din cadrul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie au decis să nu mai facă întreruperi de sarcină la cererea pacientelor.

“Nu se mai fac întreruperi de sarcină la cerere în spital. A fost o decizie luată de medicii ginecologi, probabil din anumite considerente personale. Este vorba despre întreruperi de sarcină la cerere, nu despre situaţii medicale în care se impune acest lucru. Probabil că, în judeţ, există clinici care fac astfel de întreruperi de sarcină, nu cunosc cu exactitate situaţia", a declarat marţi, managerul spitalului, Ana Rinder.

Ea a adăugat că nu ştie cunoaşte motivele acestei decizii, dar presupune că este vorba despre unele care ţin de moralitate şi religie.

Pe de altă parte, medicul-şef al secţiei de Obstretică Ginecologie, dr. Smărăndiţa Istrate, susţine că nu este vorba doar despre moralitate.

"Întreruperile de sarcină la cerere se fac numai la cabinetele particulare din Vaslui sau din Iaşi. Nici înainte mulţi colegi nu făceau avorturi la cerere. Printre motive, se regăsesc şi moralitatea, dar şi faptul că nu sunt plătite. Este o manoperă pe care o facem noi şi spitalul nu ne-o plăteşte, astfel că s-a luat decizia de a nu mai face astfel de întreruperi", a declarat medicul Smărăndiţa Istrate.

Acum două săptămâni, și ginecologii de la Spitalul Județean Botoșani au anunțat că nu mai fac întreruperi de sarcină, din motive religioase. Conducerea spitalului a declarat, pentru Newsweek România, că nu s-a dat un ordin oficial în acest sens, dar că nici nu au avut paciente care să fi solicitat o întrerupere de sarcină la cerere, în 2018. 

Citește și: Conducerea Spitalului Județean Botoșani: Nu a fost înregistrat nici un avort la cerere în 2018

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -