Sa demonstrat că un consum mai mare de alimente pe bază de plante protejează împotriva a 15 cauze principale de deces, inclusiv împotriva multor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul intestinal.
Modelele de alimentație bazate pe plante pun un accent mai mare pe alimente provenite în principal din plante, cum ar fi fructele, legumele, nucile, semințele, cerealele integrale și legumele. O dietă bazată pe plante nu înseamnă neapărat excluderea tuturor alimentelor de origine animală, ci, mai degrabă, consumul proporțional mai multor alimente de origine vegetală.
Citește și: Amiba mâncătoare de creier, mortală în 95% din cazuri. Cât de ușor poate ajunge în organismul uman?
Dieta bazată pe plante reduce riscul bolilor și cancerului intestinal. Pericolul consumului de carne
Programul internațional de cercetare emblematic al WCRF, Proiectul de actualizare continuă (CUP), este cea mai mare, cea mai autorizată și actualizată sursă de cercetare în domeniul prevenirii cancerului și al supraviețuirii prin dietei, nutriției și activității fizice.
Citește și: Cum scapi de kilogramele în plus luate de Paște? Nu trebuie să vă înfometați
În cel mai recent al treilea raport al experților, grupul de experți CUP a concluzionat că există dovezi solide că consumul de roșie și procesată carnea crește riscul de cancer intestinal. Au existat, de asemenea, dovezi solide legate de consumul de băuturi alcoolice, precum și de supraponderabilitatea și obezitatea care crește riscul de cancer intestinal.
Carnea roșie și cancerul
Carnea roșie și carnea procesată a primit un mare interes științific și public în legătură cu asocierea cu cancerul intestinal.
Carnea roșie este definită ca fiind toate tipurile de carne musculară de la un mamifer, cum ar fi carnea de vită, vițel, porc, miel, berbec, cal și capră. Carnea prelucrată se referă la carnea care a fost transformată prin sărare, maturare, afumare sau alte procese pentru a spori gustul sau a conservarea.
Un studiu recent, finanțat în parte de World Cancer Research Fund, a analizat riscul de cancer de intestin, de prostată și de a participa la diferite modele alimentare. Rezultatele au căutează persoane care să consume puțină carne (definite ca fiind care au declarat că au consumat carne procesată, carne roșie sau de pasăre de mai puțin de cinci ori pe săptămână), au avut un risc cu 9% mai mic de a dezvolta cancer intestinal în comparație cu persoanele care consumă carne în mod regulat (care au declarat că au consumat produse din carne de mai mult de cinci ori pe săptămână).
Există mai multe motive de bază pentru o explicație dintre carnea roșie și riscul de cancer. Sa demonstrat că fierul hem, care este prezent în cantități mari în carnea roșie, duce la formarea de compuși n-nitroso care pot provoca cancer.
Gătitul cărnii la temperatură ridicată, expunerea prelungită la căldură și gătitul prin diferite tipuri de grătar pot duce la formarea de compuși care cauzează cancer, cum ar fi aminele heterociclice (HCA) și hidrocarburile aromatice policiclice (HAP), care au fost asociate cu cancerul intestinal. .
În cazul cărnii procesate, procesele sunt similare, conținutul mai mare de grăsimi și adăugarea de conservare, cum ar fi nitrații, pot spori formarea de compuși cancerigeni în timpul procesului de gătire. Din cauza acestor dovezi solide, recomandarea noastră este să limitați carnea roșie și carnea procesată.
Mai multe informații în acest sens pot fi găsite AICI