Mulți oameni amână alarma dimineața, pentru că se simt obosiți și vor să mai doarmă câteva minute. Alții își pun mai multe alarme pentru a fi siguri că se trezesc în timp util. Oricare ar fi motivul, a amâna alarma dimineața este în detrimentul sănătății organismului. Din acest motiv, doctorii recomandă să ne trezim la prima alarmă dimineața, pentru a nu ne simți obosiți de-a lungul zilei.
„Dacă amâni alarma de dimineață, acest lucru îți perturbă ciclul mișcării oculare rapide (REM), ceea ce cauzează somnolență crescută, oboseală, schimbări de dispoziție și crește, de asemenea, nivelul cortizolului, hormonul stresului", a dezvăluit într-un videoclip de TikTok doctorul Jordan Bruss, conform unui articol al The New York Post.
Citește și: STUDIU Ce se întâmplă atunci când consumi alcool în avion și apoi te culci? Medicii, avertisment dur
Ea spune că o alarmă sunând declanșează un „răspuns de luptă sau de fugă", ceea ce poate fi considerat stresant pentru organism. Corpul răspunde în acest fel la fiecare alarmă pe care o setăm. Așadar, dacă amâni alarma ca să mai dormi puțin, supui corpul la un stres în plus.
„În timp, un astfel de răspuns al corpului de dimineață, care devine cronic, poate provoca stres pe termen lung, depresie și probleme cardiovasculare", se arată pe site-ul Joint Chiropractic.
Citește și: De câte ore de somn are nevoie organismul, în funcție de vârstă? Care sunt pericolele insomniei?
Tensiunile care se acumulează în corpul dumneavoastră din cauza lipsei unui somn fără întreruperi pot contribui, de asemenea, la creșterea în greutate.
„Nivelurile excesive de cortizol îngrașă, Așa că atunci când sună alarma, este timpul să te trezești”.