Cercetătorii au examinat datele nutriționale și obiceiurile alimentare ale a peste 30.000 de adulți. Cei care sar în mod regulat peste micul dejun nu primesc nutrienți vitali, cum ar fi calciul, vitamina C și fibrele care se găsesc în alimentele tipice pentru micul dejun, cum ar fi cerealele fortificate, fructele și laptele. De asemenea, este mai puțin probabil să primească cantitățile zilnice recomandate de acid folic, fier și vitaminele A, B1, B2, B3 și D.
Citește și: Cine este românca poreclită „Regina întunericului”. S-a „ocupat” de Ionela Prodan, Ion Dichiseanu
Studiul a constatat că cei care iau ocazional micul dejun au avut o dietă generală de calitate inferioară în comparație cu cei care mănâncă întotdeauna micul dejun. De asemenea, cei care nu iau micul dejun au avut mai multe șanse să guste în timpul zilei și să consume cantități mai mari de zaharuri adăugate, carbohidrați și grăsimi totale, potrivit Harvard Health.
Citește și:Miss România moare otrăvită cu bomboane. Lasă 5.000.000 lei și un amant faimos suspect de crimă