Cum poți să îți dai seama care sunt cele mai delicioase și bune căpșuni? Kilogramul costă 40 lei

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 22.04.2024 - 18:57
Cum poți să îți dai seama care sunt cele mai delicioase și bune căpșuni? Kilogramul costă 40 lei Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Chiar dacă vremea nu este foarte bună, iar în unele locuri ninge, căpșunile, mai cunoscute sub numele de căpșuni, se află deja pe rafturile supermarketurilor.

SHARE

Așa că puteți decide dacă fructul este delicios într-o conservă sau doar de culoare roșie. În limbajul de zi cu zi, căpșunile sunt numite căpșuni, dar merită remarcat faptul că căpșunile, sau căpșunile din pământ, sunt diferite de căpșunile din copaci.

Căpșunile sunt disponibile începând cu luna aprilie, deși cele mai multe dintre ele sunt încă importate din străinătate în această perioadă a anului. Soiurile timpurii ale fructelor domestice se coc la mijlocul sau la sfârșitul lunii mai și sunt cultivate, de obicei, într-o seră.

Soiurile de câmp pot fi recoltate cel mai devreme de la începutul lunii iunie. Dar puteți găsi, de asemenea, fructe importate de bună calitate, dacă știți cum să alegeți.

Cum poți să îți dai seama care sunt cele mai delicioase și bune căpșuni? A început sezonul lor

În prezent, căpșunile din supermarketuri se găsesc în principal în cutii de plastic, așa că nu putem și nici nu ar trebui să le gustăm. Așa că ne putem baza doar pe ochii și pe nasul nostru.

În primul rând, observați tulpina și frunzele. Acestea ar trebui să fie proaspete și să nu prezinte semne de uscare. Acest lucru indică faptul că nu a fost cules cu foarte mult timp în urmă.

Mirosul și mărimea boabelor vă vor spune, de asemenea, care sunt căpșunile fine

Întoarceți apoi cutia cu susul în jos și uitați-vă la partea de jos. Dacă ești norocos, ai pus dedesubt o hârtie netransparentă și poți vedea în ce stare sunt bucățile de la fund.

Cumpărați-le doar dacă sunt intacte, fără semne de putrezire sau comprimare și fără ca sub fructe să curgă suc.

Dacă acest lucru este în regulă, atunci verificați dimensiunea căpșunilor. Poate că știți deja din experiență că cele mai mici sunt cele mai gustoase, interiorul semințelor prea mari poate fi adesea deschis, chiar alb, așa că așteptați-vă să fie lipsite de aromă.

Alegeți un pachet cu fructe cu boabe mai mici în cea mai mare parte.

Citește și: Ce poți să cumperi de 80 de lei dintr-o piață din România. Un bărbat a cumpărat doar produse locale

Apoi mirosiți cutia, deoarece este foarte posibil să puteți simți parfumul prin micile găuri de respirație. Căpșunile proaspete și coapte au întotdeauna un miros plăcut de dulce. Dacă nu simțiți niciun miros, vă puteți aștepta ca gustul să fie la fel de neutru.

Fiți atenți la depozitarea căpșunilor

Dacă aveți norocul să găsiți una bună printre căpșunile de import și nu o consumați imediat, acordați atenție depozitării acesteia. Acest fruct nu are post-maturare, așa că, chiar dacă îl păstrați câteva zile, nu va face decât să se strice și cu siguranță nu va deveni mai dulce.

Citește și: Iepurașii de Paște, mai scumpi în România ca în Marea Britanie. ”Cei de aici au aur înăuntru”

Puneți-l într-o cutie sigilată și așezați-l în partea de jos a frigiderului sau în compartimentul de depozitare a fructelor, dacă aveți unul în frigider. De preferință, consumați-l în 1-2 zile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te