Cum a reușit o femeie să nască doi copii în două zile? Sarcină „una la un milion"!

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 24.12.2023 - 10:16
Cum a reușit o femeie să nască doi copii în două zile? Sarcină „una la un milion"! - Foto: Instagram

Cum a reușit o femeie să nască doi copii în două zile? Sarcina a fost „una la un milion", potrivit medicilor, iar cele două fetițe sunt considerați gemene.

SHARE

O femeie din SUA cu două utere a născut de două ori în două zile - după o sarcină "una la un milion" şi un travaliu de 20 de ore, relatează News.ro, citând BBC.

Kelsey Hatcher, în vârstă de 32 de ani, a adus pe lume o fiică marţi şi o a doua miercuri, la Spitalul Universităţii Alabama din Birmingham (UAB).

Anunţând sosirea "bebeluşilor ei miraculoşi" pe reţelele de socializare, Hatcher a salutat medicii ca fiind "incredibili".

Fetele sunt descrise ca fiind gemene fraterne cu rare zile de naştere separate.

Citește și: De ce avem mame la 13 ani? Medic ginecolog: Suntem în secolul vitezei. Toate sunt pe repede înainte

Hatcher a declarat că familia s-a întors acum acasă pentru a se "bucura de sărbători". Ea se aştepta anterior la o dată de naştere de Crăciun.

Un obstetrician de la UAB a confirmat că trio-ul se simte bine şi a declarat pentru BBC că este genul de caz pe care majoritatea oamenilor din profesia sa "trec prin întreaga lor carieră şi nu îl văd niciodată".

Cum a reușit o femeie să nască doi copii în două zile? 

La 17 ani, Kelsey a aflat că are un uter dublu (uter didelphys) - pe care UAB l-a descris ca fiind o anomalie congenitală rară care afectează 0,3% dintre femei.

Iar şansele de a rămâne însărcinată în ambele utere erau şi mai mici, de "una la un milion", potrivit UAB.

Cazurile raportate la nivel mondial sunt extrem de rare. În 2019, un medic din Bangladesh a declarat pentru BBC că o femeie a născut gemeni la aproape o lună după ce a adus pe lume un copil prematur în celălalt uter.

Hatcher avusese trei sarcini anterioare, sănătoase. De data aceasta, ea credea că este însărcinată într-un singur uter - până când o ecografie de rutină a dezvăluit că există şi un copil în al doilea uter.

"Am oftat... Pur şi simplu nu ne venea să credem", şi-a amintit ea.

Citește și: Momente de groază la Spitalul din Slatina. O pacientă a murit în timp ce era dusă la ATI cu liftul

Ea a continuat să îşi documenteze călătoria neobişnuită pe Instagram. Într-o actualizare la 38 de săptămâni spunea: "Ce s-a întâmplat? "Ce naiba?! CUM am ajuns atât de departe?!".

UAB a descris sarcina ca fiind una de rutină. Profesorul Richard Davis, care a co-gestionat naşterea, a subliniat că fiecare copil s-a bucurat de "spaţiu suplimentar pentru a creşte şi a se dezvolta".

Acest lucru s-a datorat faptului că fiecare bebeluş a avut un uter numai pentru el, a spus el - spre deosebire de o sarcină tipică de gemeni.

Travaliul lui Kelsey Hatcher a fost provocat la 39 de săptămâni şi a necesitat o monitorizare şi o întocmire dublă a fişelor la spital, precum şi un personal dublu.

Aceasta s-a dovedit a fi partea "cea mai atipică" a cazului, a declarat Dr. Shweta Patel din cadrul echipei de obstetrică şi ginecologie a spitalului.

Personalul UAB nu a avut la îndemână "o mulţime de dovezi sau date", a declarat Dr. Patel pentru BBC, şi a fost nevoit să îşi aplice cunoştinţele despre sarcini tipice.

Cu siguranţă, bebeluşii au avut "o minte proprie", a spus ea - şi au fost aduşi pe lume prin metode diferite.

Prima fetiţă, Roxi, s-a născut pe cale vaginală în jurul orei 19:45, ora locală, pe 19 decembrie. Cea de-a doua, Rebel, a venit pe lume prin cezariană mai bine de 10 ore mai târziu.

Prof. Davis a declarat că fetele ar putea fi numite gemene fraterne - un termen folosit atunci când fiecare copil se dezvoltă dintr-un ovul separat, fiecare fertilizat de un spermatozoid separat.

"La sfârşitul zilei, a fost vorba de doi copii în aceeaşi burtă în acelaşi timp", a spus el. "Au avut doar apartamente diferite".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te