Ce va scrie pe sticla de vin, din 8 decembrie? Vei ști dacă te doare capul a doua zi după ce îl bei

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.12.2023 - 13:47
Ce va scrie pe sticlele de vinuri din 8 decembrie ? - Foto: Freepik

Începând din decembrie, pe sticlele de vin va trebui să scrie cu maximă precizie toate ingredientele din care e făcut. Astfel, vei ști calitatea vinului și dacă te doare capul a doua zi după ce îl bei

SHARE

Începând din decembrie, pe sticlele de vin va trebui să scrie cu maximă precizie toate ingredientele din care e făcut. Astfel, vei ști calitatea vinului și dacă te doare capul a doua zi după ce îl bei.

Informațiile nutriționale și ingredientele trebuie să fie menționate pe vinuri, vinuri spumante și vinuri de fructe. Pe etichetă sau prin intermediul unei etichete electronice.

Citește și: Topul vinurilor în anul 2022: Reflectă o scădere de consum. Ce spune un academician

Ce va scrie pe sticla de vin, din 8 decembrie? 

Etichetarea caloriilor pe produsele alimentare este acum un lucru obișnuit. Așa-numitele "semafoare alimentare" ajută, de asemenea, la orientarea în ceea ce privește cât de sănătos pentru organism e un aliment. Cu toate acestea, informațiile nutriționale de pe băuturi - cu sau fără alcool - nu sunt încă atât de răspândite. 

Citește și: FOTO Cât vin produce România. Franța și Italia, pe primele locuri. Noi eram în primii 10 de pe glob

Un nou regulament al UE schimbă acum această situație. Începând cu 8 decembrie, vinul și vinul spumant vor trebui să fie etichetate și cu informații privind ingredientele și valorile nutriționale. Potrivit Comisiei Europene, noile cerințe se vor aplica tuturor produselor fabricate începând cu 8 decembrie 2023, screie heute

Membră a UE, România trebuie să facă același lucru.

Clasic și etichetare electronică

Pe lângă declarația clasică de pe eticheta sticlei, producătorii de vin și de vin spumant ar trebui să aibă, de asemenea, opțiunea de a pune la dispoziție informațiile despre ingrediente și informațiile nutriționale în format digital, utilizând un cod QR, care permite scanarea listei nutriționale pe un telefon mobil.

Acest lucru economisește spațiu pe sticlă și permite, de asemenea, includerea de informații privind gustul și calitatea alimentului.

Regulamentul este menit să ofere consumatorilor o mai bună informare. La urma urmei, mulți oameni nu își dau seama câte calorii are alcoolul și cât de curat este. 

"Este un pas bun, pentru că orice măsură care îi ajută pe oameni să bea mai puțin alcool este un lucru bun. Alcoolul furnizează multă energie - lucru pe care mulți oameni nu îl realizează - crește pofta de mâncare și, ca toxină celulară, este implicat în dezvoltarea multor boli", explică ecotrofologul Astrid Donalies de la Societatea Germană de Nutriție. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te