„Dacă ne luăm după cartea de nutriție, alcoolul îngrașă. Are 7 cal/g, acolo unde carbohidrații și proteinele au 4cal, iar grăsimile 9cal. Alcoolul se metabolizează exclusiv în ficat și deschide calea spre sinteza de grăsime de rezervă”, spune medicul Mihaela Bilic.
Însă beneficiile consumului de alcool cu moderație sunt multiple. „Dacă ne luăm după efectul asupra sistemului nervos, alcoolul înlătură inhibițiile și dă o stare de relaxare. Consumat cu moderație (nu mai mult de 2 pahare/zi) are efect anxiolitic și antidepresiv, neutralizează energia negativă, supărarea și frustrarea,” a mai spus doctorul. Mihaela Bilic avertizează totuși că dacă este depășită doza recomandată „alcoolul are efect inhibitor și accentuează tristețea”.
Citește și: Joe Biden: Există riscul unei „apocalipse nucleare”. Putin nu glumește
De asemenea, tipul băutirii trebuie și el luat în considerare spune medicul Bilic: „Vin roșu dacă vrem efect antioxidant. Șampanie sau Prosecco dacă vrem bule cu efect euforizant sau varianta de vară, vin roze cu multă gheață, în care alcoolul e diluat”.
Citește și: Prima vineri din octombrie- Ziua internațională a zâmbetului. De ce nu are o dată fixă în calendar
„Țineți cont că un pahar de vin are doar 80 cal. Dacă vrem să obținem aceeași stare de bine din mâncare, cu siguranță aportul caloric va fi de 3-4 ori mai mare”, a închiat medicul Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.