Gestul managerului Maternității Botoșani la înmormântarea Alexandrei. Ce salariu ia el de la spital

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 22.08.2023 - 13:16
Oamenii au venit la înmormîntarea Alexandrei Foto: botosaninews.ro

Managerul Maternității Botoșani a rugat un angajat al spitalului să meargă la biserica unde se afla trupul Alexandrei, tânăra mamă cu sarcina oprită din evoluție care a murit din nepăsarea cadrelor medicale ce se aflau în gardă. Ea s-a rugat ore în șir să o ajute cineva.

SHARE

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani, Angel Călin, a cerut unui angajat al unității pe care o conduce să meargă la biserica unde se afla trupul tinerei lăsată să moară după ce timp de câteva ore a agonizat de durere. 

Angajatul spitalului a așezat o coroană de flori în mod discret și a plecat. 

“E un gest prin care şi eu arăt că sunt alături de Alexandra”, a spus Angel Călin.

Ce a făcut managerul Maternității Botoșani la înmormântarea Alexandrei. Ce salariu ia el de la spital

Fratele Alexandrei, Vlad Miron, a confirmat gestul făcut de managerul spitalului.

Angel Călin vrea ca unitatea medicală să dea dovadă de transparență și fermitate în acest caz, iar dacă se impune, cei vinovați să fie trași la răspundere. Un raport cu privire la acest caz a fost trimis deja către Ministerul Sănătății.

Citește și: Managerul spitalului unde o mămică a murit ignorată de doctori, numit de PSD. A lucrat la o fermă

„Nu dorim să se mai întâmple. Vrem să asigurăm toate mămicile și toți pacienții care vor beneficia de serviciile Spitalului Mavromati de faptul că această acțiune este doar pentru descoperirea adevărului și sancționarea celor vinovați. Nu voi căuta să dau sub preș cele întâmplate, nu voi face și nu voi avea niciun grad de toleranță asupra celor vinovați.

Cu riscul de a deranja sau poate de a scoate din starea de confort pe cei care până acum au avut-o vreau să menționez faptul că managementul Spitalului Mavromati este direcționat în special pentru bunul mers al actului medical și gradul de satisfacție maximă a pacienților.

Citește și: Tânără plânsă de un sat întreg după ce a murit la Maternitatea din Botoșani. Familia caută vinovatul

Încă o dată: regretăm situația creată, ne exprimăm regretul și compasiunea pentru familia îndurerată și asigurăm cetățenii județului Botoșani că asemenea lucruri încercăm să fie evitate”, a declarat Angel Călin potrivit botosaninews.

Ce salarii au medicii care au lăsat-o să moară pe tânăra mamă

Potrivit datelor consultate de Newsweek România un medic specialist are o încadrare între 12.000 și 15.000 de lei pe lună. Aproape dublu poți obține din sporuri, muncă în timpul sărbătorilor, pe timp de noapte și din gărzi. Un medic ajunge la 20.000 de lei ușor, iar un medic coordonator primește și 30.000 lei pe lună.

Citește și: Salarii și de 20.000 lei/lună pentru medicii din Botoșani care au lăsat o mămică cu 3 copii să moară

Ce măsuri s-au luat

O anchetă dispusă de ministrul sănătății după ce o gravidă de 25 de ani, a cărei sarcină se oprise din evoluția a fost lăsată să moară după câteva ore de agonie a scos la iveală nereguli grave.

Astfel, s-a decis suspendarea activității personalului medical din cadrul Secției Obstetrică-Ginecologie 1, care a fost în tură și dispunerea unui audit medical extern care să evalueze cu celeritate activitatea și procedurile medicale aplicate în cadrul Secției Exterioare Obstetrică-Ginecologie, transmite printr-un comunicat unitatea spitalicească.

De asemenea, au fost puse la dispoziția organelor de anchetă toate  înscrisurile medicale existente la nivelul secției și au fost sesizate  Comisia de disciplină și  Consiliul etic al Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani pentru elucidarea cazului.

Citește și: Nereguli grave, la maternitatea din Botoșani unde o gravidă a fost lăsată să moară. Anchetă în curs

S-a înaintat un Raport către Colegiul Medicilor Botoșani și OAMGMAMR Filiala Botoșani cu rezultatele preliminare ale anchetei în desfășurare pentru luarea de măsuri pe linie profesională în cursul zilei de 18 august.

Conducerea Spitalului a efectuat concomitent cu responsabilii DSP o anchetă privind cauzele decesului tinerei mame, iar Raportul preliminar a fost transmis Ministerului Sănătății în jurul orei 23.00.

Țara unde femeile nasc în fața spitalului sau mor în agonie sub ochii nepăsători ai medicilor

Acesta nu este singurul caz în care medicii par să nu ia în seamă pacienții. Recent, un alt scandal cu o femeie care a născut pe trotuar, chiar în fața spitalului, ajutată de personalul de pe ambulanță, a atras atenția publică. 

Citește și: VIDEO O femeie a născut pe trotuar, în faţa Spitalului din Urziceni

Este vorba despre Spitalul Urziceni. 

Managera spitalului a susținut că femeia gravidă şi rudele nu au vrut să aştepte la CPU ambulanța, ci au vrut să ajungă la alt spital cu maşina personală. Nu au apucat să iasă pe poarta spitalului pentru că femeia a început să nască, iar bebeluşul a venit chiar acolo pe trotuar.

Șefa spitalului a fost suspendată din funcție.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te