Au fost ocupate prin concurs posturile de directori generali din cinci Case de Asigurări de Sănătate

DE Edi Neagu | Actualizat: 18.05.2021 - 11:11
CNAS. Foto: Facebook

Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță că au fost ocupate prin concurs posturile de directori generali din cinci case de asigurări de sănătate. Posturile vacante erau în judeţele Maramureş, Iaşi, Cluj, Tulcea şi Bistriţa-Năsăud.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

În urma concursului organizat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), la casele de asigurări de sănătate din judeţele Maramureş, Iaşi, Cluj, Tulcea şi Bistriţa-Năsăud au fost ocupate posturile vacante de directori generali:

CAS Maramureş - Carmen Eleonora Prodan

CAS Iaşi - Gheorghe Radu Ţibichi

CAS Cluj - Lucia Luminiţa Brustur Chirilă

CAS Tulcea - Eugenia Vasile

CAS Bistriţa Năsăud - Vilhelm Szekely

CITEȘTE ȘI: Contestaţia Dianei Șoșoacă, respinsă. Ea nu mai reprezintă Senatul timp de trei luni

Dintre cei 60 de candidaţi care şi-au depus dosarele, în urma verificării criteriilor de participare au fost admişi pentru susţinerea probei scrise un număr de 54 de candidaţi.

Pentru susţinerea probei scrise, doar 33 de candidaţi s-au prezentat, în data de 6 mai 2021, în Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă.

CITEȘTE ȘI: Andreea Marin: M-am măritat cu Bănică din iubire, nu din interes. Azi, e doar tatăl copilului meu

Proba de interviu a fost susţinută de către cei cinci candidaţi care au promovat proba scrisă, în data de 12 mai 2021, la sediul CNAS.

Noțiuni de bază din legislație, la concurs

În urma susţinerii probei de interviu, toţi cei cinci candidaţi au promovat examenul.

"A fost un concurs transparent şi corect, în care candidaţii au avut posibilitatea să demonstreze că deţin cunoştinţele necesare pentru aplicarea unui management performant la nivelul caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS. În timp ce, la proba scrisă, candidaţii au trebuit să convingă că stăpânesc noţiunile de bază din legislaţie în concordanţă cu specificul activităţii unei case de asigurări şi principiile care stau la baza sistemului de asigurări sociale de sănătate, la proba de interviu candidaţii au avut ocazia să demonstreze că au viziune şi calităţi manageriale.
Vom organiza sesiuni de concurs până când toate posturile de directori generali vor fi ocupate de cei care vor demonstra că deţin calităţile manageriale necesare acestei funcţii extrem de importante. Accesul populaţiei la serviciile acordate în sistemul de asigurări sociale de sănătate poate fi îmbunătăţit doar dacă la conducerea caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS sunt profesionişti capabili să pună în aplicare în mod corect şi unitar deciziile şi politicile de sănătate stabilite la nivel naţional, în funcţie de nevoile de servicii medicale ale zonei pe care o deservesc.
La următoarea sesiune de examen îi invit să participe pe toţi cei care cred că pot contribui la dezvoltarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, din poziţia de director general al unei case de asigurări de sănătate din subordinea CNAS", a declarat Adrian Gheorghe, preşedintele CNAS.

Următoarea sesiune de concurs pentru ocuparea posturilor vacante de directori generali va fi organizată în cel mai scurt timp, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. Va fi publicat anunţul de concurs, iar proba scrisă va urma să se desfăşoare în data de 16 iunie 2021.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te