STS a reuşit să facă modificările în platforma naţională, iar cei care doresc se pot programa şi pe timpul nopţii să se imunizeze cu serul Pfizer la centrul de vaccinare deschis non - stop la Spitalul Judeţean Timişoara.
În prima noapte de vaccinare, luni spre marţi, s-au înscris 14 persoane.
Citește și: „Mafia din Sănătate”: Andreea Moldovan încasează dividende de sute de mii de lei fără justificare
Primii doi pacienţi vaccinaţi au fost doi tineri, soţ şi soţie. Au venit la centrul de la Spitalul Judeţean din Timişoara puţin înainte de miezul nopţii şi au aşteptat afară până la ora zero.
Vaccinarea pe timpul nopții, o premieră
Cei doi spun că nu ei au ales să se vaccineze noaptea, ci platforma naţională i-a repartizat la acea ora.
Cel mai mult i-a bucurat faptul că nu au fost nevoiţi să aştepte prea mult.
Vaccinarea de noapte se va face tot 4 fluxuri la fel ca pe timpul zilei. Un medic, o asistenţă şi mai mulţi studenţi la Medicină sunt prezenţi pentru a-i primi pe cei care vor să se imunizeze împotriva COVID 19.
Citește și: Deputatul Ghiță lovește din nou: Transilvania, pierdută integral fiindcă ungurii cumpără pășunile
”În această perioada nu a scăzut numărul vaccinarilor în acest centru ci pur şi simplu am condensat numărul persoanelor care ar fi trebuit vaccinate într-un interval de 24 de ore în perioada de 12 ore cu menţiunea că medicii au fost aici 24 din 24”, a declarat Răul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.
Până în prezent, la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Judeţean au fost vaccinaţi între 480 şi 520 de oameni pe zi.
La nivelul întregului judeţ, până luni, au fost administrate 196.677 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2.