30.000 lei/lună salariu, 4 case are managerul spitalului Pantelimon unde ar fi multe morți suspecte

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.04.2024 - 17:38
30.000 lei/lună salariu, 4 case are managerul spitalului Pantelimon unde sunt multe morți suspecte - Foto: Sfantul Pantelimon

30.000 lei/lună salariu, 4 case are managerul spitalului Pantelimon Socea Bogdan. La acest spital s-ar fi înregistrat o serie de morți suspecte pentru că pacienții au primit mai puține doze decât trebuia. Ministerul sănătății face anchete.

SHARE

Mangaerul Spitalului este profesorul Socea Bogdan. Deatlii AICI

30.000 lei/lună salariu, 4 case are managerul spitalului Pantelimon unde ar fi multe morți suspecte

El are 2 surse de venit:

274.000 de lei ca medic și manager al spitalului

74.000 de lei pentru că este profesor.

În total 349.000 de lei, adică 30.000 lei pe lună.

Potrivit declarației de avere, medicul are un apartament, o casă de locuit și o casăd e vacanță.

El mia deține 4 terenuri, 3 intravilan.

De asemenea, mai are 2 mașini și 500.000 lei în bancă

Ce s-a întâmplat?

Sunt anchete de amploare la spitalul Sfântul Pantelimon din București, în urma unor acuzații privind moartea unor pacienți de la Terapie Intensivă. Aceștia ar fi primit tratament în doze mult sub necesar, ceea ce a dus la moartea lor, acuză medici din spital, scrie digi24.ro

Managerul spitalului a fost sesizat în scris astăzi de directoarea de îngrijiri, care spune că ieri a sunat-o o asistentă de la Terapie Intensivă.

Aceasta ar fi acuzat faptul că medicii de acolo au scăzut doza unui anume tratament și mai mulți pacienți ar fi murit din această cauză. În sesizare nu a fost precizat numele unui medic sau numele pacienților care ar fi murit. Totul s-ar fi întâmplat în perioada 4-7 aprilie, timp în care asistenta respectivă spune că ar fi murit 20 de pacienți.

Rafila se îndoiește

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are îndoieli cu privire la acuzaţiile unei asistente medicale, care ar fi susţinut că în cadrul Secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Pantelimon" ar fi decedat, în perioada 4 - 7 aprilie, 20 de pacienţi din cauza administrării incorecte a unui medicament.

"Am mai avut o sesizare din partea directorului de îngrijiri al acestui spital la începutul săptămânii.

Ca urmare a acestei sesizări, care se referea la alte probleme legate de chestiuni administrative interne de la spital, eu am decis să trimit Corpul de Control, care va merge mâine dimineaţă (n.r. - vineri).

Între timp, conducerea spitalului a fost sesizată de acelaşi director de îngrijiri că ar fi primit o informaţie de la o asistentă de pe Secţia de Terapie Intensivă că într-un scurt interval de timp, între 4 - 7 aprilie, s-ar fi înregistrat un număr mare de decese - 20 de decese la pacienţi care nu ar fi fost trataţi corect. Este afirmaţia unei asistente medicale. În sesizare nu este identificată, nu are nume, nu are nimic. (...) Eu am îndoieli în ceea ce priveşte această situaţie, mai ales că discutăm despre un asistent medical care afirmă că medicii nu ar fi administrat tratamentul corect", a spus Rafila, la Digi 24.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te