VIDEO Omul de încredere al lui Tudorache, judecat pentru corupție, în sala cu procese verbale de vot

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 29.09.2020 - 00:30
Alin Vieru este omul de încredere al lui Daniel Tudorache

Alin Vieru este omul de încredere al lui Daniel Tudorache, primarul de la Sectorul 1, dar și un personaj controversat.

SHARE

Newsweek România a scris despre faptul că echipa de campanie a lui Clotilde Armand a găsit în sediul Direcției de Mediu, aflată la un etaj deasupra Biroului Electoral, teancuri de procese verbale originale, din alegerile care s-au încheiat duminică. 

„Biroul Electoral de Sector 1 se află la etajul 1 al Complexului multifuncțional Mureș. Sediul Direcției de Mediu a Primăriei Sector 1 se află la etajul doi al aceleași clădiri. Un individ a fost surprins de candidații USR PLUS și PNL la Consiliu Local, în timp ce încerca să iasă din clădirea Complexului multifuncțional având asupra sa un teanc de procese verbale originale de la alegeri.

Fiind interpelat, respectivul individ a luat-o la fugă, speriat, și s-a refugiat la etajul al doilea al clădirii, în sediul Direcției de mediu a Primăriei. Acolo a fost amenajată o sală, cu un panou alb pe care era scris numele secțiilor de vot din sector și calcule.

Pe o foaie erau trecute numele candidaților, iar alături se găsea un teanc de procese verbale de la secțiile de votare albe, necompletate”, a declarat Sergiu Moroianu, soțul lui Clotilde Armand, pentru Neswsweek România.

Citește și: FOTO Teancuri de procese verbale necompletate găsite într-un sediu al Primăriei Sectorului 1

La rândul său, candidata USR PLUS PNL a difuzat o înregistrare video cu imagini din sala respectivă, în care menționează faptul că unul dintre oameni care erau alături de procesele verbale este Alin Vieru.

Cine e Alin Vieru

Precizarea este relevantă, pentru că Alin Vieru este omul de încredere al lui Daniel Tudorache, primarul de la Sectorul 1, dar, în egală măsură, și un personaj controversat, trimis în judecată pentru corupție. 

În 2018, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Alin Vieru, directorul al Administrației Domeniului Public (ADP) Sector 1, pentru luare de mită.

„În perioada iunie-iulie 2017, inculpatul Vieru Alin, (...) prin intermediul subordonatului său Stoian Alin-Nicolae, inspector de specialitate în cadrul Serviciul Tehnic, a pretins de la reprezentantul unei asocieri de firme (martor în cauză) plata unui procentaj de 10% (în total 1.804.800 lei) din valoarea unui contract de prestări servicii în favoarea beneficiarului ADP sector 1.

Banii respectivi au fost pretinși de inculpat în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu ce vizau derularea în bune condiții a contractului respectiv”, arată DNA, printr-un comunicat.

Tudorache i-ar fi spus să nu mai „ia mită o perioadă”

Ulterior, rechizitoriul procurorilor a arătat că Alin Vieru i-a spus unui complice, în august 2017, că primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, i-ar fi cerut ca nici el şi nici subordonaţii să nu mai ia mită „o perioadă”, cât timp se desfășoară ancheta DNA.

Afirmaţia a fost făcută în timpul unei discuţii cu subalternul său Alin-Nicolae Stoian, acesta din urmă primind sarcina să îi transmită mesajul reprezentantului unei asocieri de firme, martor în dosar, de la care Vieru pretinsese bani pentru a nu rezilia un contract de prestări servicii.

„Inculpatul Vieru Alin i-a cerut complicelui să îi transmită lui (...) că nu vrea ca acesta să le mai dea nimic deoarece primarul sectorului 1 (şefu') ar fi cerut ca inculpatul şi angajaţii din subordinea sa să nu mai ia mită o perioadă. Cu aceeaşi ocazie, inculpatul Vieru Alin şi-a atenţionat complicele să aibă grijă cu (...) când îi va comunica această deciziei, în sensul ca ultimul să nu înregistreze convorbirea”, se arată în rechizitoriu, citat de Agerpres.

Înainte de a lucra la Sectorul 1, Alin Vieru a fost director general al Administrației Străzilor din subordinea Primăriei Capitalei, în mandatul Gabrielei Firea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te