Ciolacu, Tudose și încă nouă persoane, fără mască, fără distanțare, la restaurant. Vor fi amendați

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 25.10.2020 - 22:58
Foto: hotnews.ro

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost surprins în restaurantul unei pensiuni la o masă de 11 persoane, deși numarul maxim permis de lege este de maximum șase persoane. Poliția a ajuns la local și le va trimtie amenda în plic.

SHARE

Liderul PSD a fost surprins sâmbătă seară stand la masă, alături de alte zece persoane, la restaurantul unei pensiuni din Sărata Monteoru, județul Buzău, a relatat Realitatea Plus, care a precizat că în total la masă erau 11 persoane, fără să fie respectată nicio regulă de distanțare socială. Lângă Ciolacu se afla fostul premier Mihai Tudose.

Senatorul PSD Lucian Romașcanu spune că ceea ce se vede nu e adevărat

Senatorul PSD Lucian Romașcanu a declarat sâmbătă seară, la Realitatea PLUS, că și el a fost prezent la întâlnire și că persoanele care se văd în fotografie stând împreună la o singură masă erau de fapt cele trei grupuri care ocupau trei mese, iar fotografia a fost făcută exact în acele secunde în care toți cei prezenți au stat alături pentru scurt timp.

„Noi ne-am întâlnit… Am fost trei grupuri la trei mese. Poza este făcută când ne-am așezat toți la o masă. (…) Lucrurile nu au fost așa cum au fost prezentate. Am stat trei grupuri la trei mese. 30 de secunde, un minut, am alăturat mesele…”, a declarat Romașcanu, sâmbătă seară, la Realitatea PLUS.

El a explicat că situația a fost verificată și de echipajul de poliție chemat la restaurant, care nu a constatat o neregulă, pentru că, dacă ar fi fost, ar fi fost aplicată o sancțiune.

„Furnizorul acestei fotografii… a sunat la 112. (…) A venit un echipaj de poliție. (…) Atât timp cât a fost echipajul… Au venit, s-au lămurit. (…) Deci, dacă era de sancționat, ar fi fost sancțiune”, a mai explicat Lucian Romașcanu, în intervenția telefonică de la Realitatea PLUS. El a mai spus și că regretă acest incident și că îndemnul pentru populație este să se respecte regulile de protecție date de autorități pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.

 
Poliția Buzău va trimite amenzile

Declarația lui Romașcanu este însă contrazisă de Poliția Buzău. Realitatea Plus anunță că toate persoanele de la masă urmează să primească amenzi, precum și patronul localului, dar și un ospătar. În plus, Marcel Ciolacu a fost contactat de IPJ Buzău pentru a pune la dispoziția autorităților datele celor prezenți la masă, conform aktual24.ro .

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.