Vicepreședintele USR Tineret, care a apărat studenții de la Drept: stângist, „piața liberă, un mit“

DE Mircea Marian | Actualizat: 01.03.2021 - 20:06
Vicepreședintele USR Tineret Ciprian Sorin Constantinescu Foto: Facebook

Vicepreședintele USR Tineret care i-a apărat pe studenții de la Drept prinși că au copiat, Ciprian Sorin Constantinescu, scrie pe Twitter că este un stângist, că piața liberă este un mit, iar Statele Unite nu sunt o “democrație electorală“.

SHARE

Un vicepreședinte al USR Tineret, Ciprian Sorin Constantinescu, a mărturisit, pe Facebook, că este autorul controversatei postări a acestei organizații, în care erau apărați studenții de la Drept, prinși că au copiat. 

Citește și

"Copiștii" de la Drept, dați afară pe regulamentul Facultății, deși USR Tineret invocă "execuții"

„Execuțiile publice sunt o rămășiță medievală demnă de regimurile absolute sau teocratice. (…) Țapi ispășitori caută doar dictatorii și autoritarii. Nu putem sta muți atunci când în România se formează generații de magistrați în spiritul cruzimii și răzbunării”, susținea USR Tineret în postarea care, ulterior, a fost ștearsă. 

Citește și

„Profesorul m-a luat în brațe și mi-a cerut să îl sărut”

Ulterior, Constantinescu, care în toamnă a candidat la un loc în Parlament, pentru USRPLUS, a scris că el este autorul: “E o poziție redactată de mine pe baza a ceea ce a spus judecătorul Danileț și pe baza informațiilor publice de la Constantin-Alexandru Manda, care a prezentat situația de acolo“.

Citește și

EXCLUSIV Generalul Irina Alexe, de la USRPLUS, avansată în grad ilegal de miniștrii Săniuță și Blaga

După acest incident, vicepreședintele USR Tineret a scris, pe Facebook, în engleză, că presa a înțeles greșit mesajul său despre “comportamentele antisociale și pericolele justiției mafiote“. 

Citește și

Interlopul Rechinu: Autoritățile corupte din Mexic mi-au furat afacerile. Toată stima, El Presidente

“Gata cu spam-ul newsfeed-ului cu postări aleatorii în limba română al cărui context nu îl veți înțelege majoritatea“, a scris liderul USR Tineret. 

Vicepreședintele USR Tineret nu crede în anticorupție

Pe Twitter, Ciprian Sorin Constantinescu, a scris că este un stângist și susține, din această poziție, schimbarea regimului din Venezuela printr-o intervenție regională.

În ceea ce privește lupta anticorupție, el a susținut că, în Brazilia, ea a dus la schimbarea unui regim de extremă stânga cu unul de extremă dreapta. “Mi-a arătat natura populistă, precum și fragilitatea intelectuală a discursului anticorupție și pericolele inerente care se ascund între un astfel de discurs, care pare la prima vedere inocent și chiar bun simț (nimeni nu va „susține” corupția)“, a apreciat Constantinescu, care face parte din partidul care susține inițiativa “Fără penali“. 

Într-un alt mesaj pe Twitter, din 28 ianuarie, el susține că piața liberă este un mit, iar anii `20 îl vor destrăma, la fel cum în anii `80 a fost distrus mitul paradisului socialist. 

În 2018, actualul vicepreședinte al USR aprecia că “este un fapt“ că SUA nu mai sunt o “democrație electorală“

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te