„Copiștii” de la Drept, dați afară pe regulamentul Facultății, deși USR Tineret invocă „execuții”

DE Petre Bădică | Actualizat: 01.03.2021 - 15:26
Copiștii de la Facultatea de Drept, exmatriculați / wikipedia

Copiatul la Facultatea de Drept din București se pedepsește conform „Regulamentului privind activitatea studenților”, un document oficial pe care studenții prinși că au copiat îl știau.

SHARE

Pe 26 februarie, Decanul Facultății de Drept și Consiliul Facultății de Drept au luat decizia de a propune Rectorului Universității din București „exmatricularea a 45 de studenți care au conlucrat în vederea fraudării unor examene din sesiunea de iarnă 2021 a anului I”.

Citește și: EXCLUSIV Generalul Irina Alexe, de la USRPLUS, avansată în grad ilegal de miniștrii Săniuță și Blaga

Comunicatul spunea că:

„Urmare a sesizărilor formulate de o serie de studenți, sesizări însoțite de dovezi certe, pertinente și concludente cu privire la fraudarea unor examene în sesiunea derulată în luna februarie a.c., Consiliul Facultății de Drept și Decanul Facultății de Drept a Universității din București vor înainta Rectorului Universității din București propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I.

Citește și

„Profesorul m-a luat în brațe și mi-a cerut să îl sărut”

Studenții pentru care s-a propus exmatricularea au conlucrat pe grupuri de comunicare Whatsapp, în paralel cu desfășurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari. Scopul conlucrării a fost identificarea răspunsurilor și rezolvarea împreună a subiectelor de la unele dintre examenele scrise susținute online în luna februarie 2021… În conformitate cu Regulamentul privind activitatea profesională a studenților, Decanul Facultății de Drept va anula rezultatele obținute de studenții în cauză la examenele pentru care s-a dovedit implicarea lor în fraudă.”

Citește și

Interlopul Rechinu: Autoritățile corupte din Mexic mi-au furat afacerile. Toată stima, El Presidente

USR Tineret: „Țapi ispășitori caută doar dictatorii”

Într-o postare pe pe care ulterior a șters-o, USR Tineret a apreciat că măsura și reacția publică au fost prea dure.

„Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la discursul radical promovat de anumiți magistrați români în spațiul public, cu privire la nevoia de pedepsire a 45 de studenți de la Facultatea de Drept a Universității din București, acuzați de fraudă la examene.

Credem cu tărie că rolul justiției este acela de a reabilita și de a reforma indivizii pentru a-i aduce pe calea unui comportament prosocial, și nicidecum pedepsirea cu Execuțiile publice sunt o rămășiță medievală demnă de regimurile absolute sau teocratice. Un stat european modern nu poate exista decât cu un braț al legii aplecat spre reformă, reabilitare și prevenție. Țapi ispășitori caută doar dictatorii și autoritarii. duritate de dragul imaginii publice. Sau de dragul ascunderii mizeriei sub preș”. 

Citește și: Vicepreședintele USR Tineret, care a apărat studenții de la Drept: stângist, „piața liberă, un mit“amentul este cel care îi condamnă

Regulamentul Facultății de Drept menționează exmatricularea

Articolul 31. Studentul care încearcă să promoveze probele de evaluare (examene etc) prin fraudă va fi exmatriculat.

Se va considera fraudă, de exemplu:

-        Comunicarea cu alți studenți,

-        Comunicarea, prin orice mijloace, cu alte persoane aflate în afara sau interiorul sălii de examinare.

Articolul 32. Reîmatricularea

Studentul exmatriculat pentru fraudă nu se va putea prezernta la o nouă admitere la Facultatea de Drept în decursul următorilor 3 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te