Vicepreședintele PSD Ţuţuianu: „PSD este un partid de maimuţe”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 10.10.2018 - 10:58

România Tv a prezentat, marți seara, câteva înregistrări audio cu Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD, care a declarat că formațiunea din care face parte e un „partid de maimuțe”.

SHARE

Adrian Țuțuianu a susținut acest lucru pentru că social-democrații au acceptat să aibă încredere în Liviu Dragnea la prima nominalizare de premier după alegerile parlamentare, când a fost propusă Sevil Shaideh. 

„Nicăieri în lume nu s-a pomenit să te duci la președinte cu un nume de prim-ministru pe care partidul nu-l știe. Sub pretextul că să nu-l atace, că nu știu ce, a plecat cu Sevil Shhaideh. A deranjat foarte multă lume chestiunea asta, iar noi ne-am comportat ca un partid de maimuțe. Schimbarea a trei prim-miniștri a fost o tragedie pentru partid. Schimbarea unor miniștri, o tragedie. Calitatea Guvernului, o tragedie", a afirmat liderul de la Dâmboviţa, conform înregistrărilor difuzate de RTV.

Adrian Țuțuianu l-a ironizat și pe actualul ministrul al Economiei, Dănuț Andrușcă. „De exemplu, a sărit la mine tot de la Piatra Neamț, președintele de organizație. (Neinteligibil) ...un fel de întrebare la masă acolo. Băi, lăsați-mă voi cu ale voastre nu știu ce.

- Și i-am spus Domnul..., cum îl cheamă pe ăsta, Arsene...

Dumneata să vii să vorbești cu mine la modul ăsta când oi avea rezultatele mele. Deocamdată la Neamț sunt majoritate”. Și, al doilea, ne vei explica de ce ai nominalizat cel mai idiot ministru care este ministrul Economiei. Acest ministru este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de 5 minute când vorbește cineva cu el. Și are legătură cu economia următoare: A avut o vulcanizare".

În plus, vicepreședintele social democrat a precizat, conform înregistrărilor RTV, că PSD nu va avea nicio șansă la prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis.

„Turul I. Dacă ar fi alegeri prezidențiale, Klaus Iohannis 23, Călin Popescu Tăriceanu 9, Laura Codruța Kovesi 8, băgată candidat din partea USR-ului în sondaj, Dacian Cioloș băgat de la România Împreună - 7%, Liviu Dragnea - 4%. - 0.22 - Eu nu am inventat acest 4%. Îl găsiți aici. Turul II. Azi, în condițiile în care nu facem nimic, Iohannis îl bate și pe Tăriceanu, o bate și pe Firea, îl bate și pe Dragnea de-l zvântură", a declarat Adrian Ţuţuianu în înregistrare, la o întâlnire cu lideri locali din judeţ.

Sunt lucruri discutate cu colegii

În apărarea sa, liderul de la Dâmboviţa susţine că afirmaţiile sunt scoase din context şi că înregistrările sunt contrafăcute. „Sunt înregistrări din şedinţe pe care le-am avut cu primari, consilieri judeţeni, v-au fost livrate prelucrate, sunt anumite pasaje scoase din context. Ceea ce am spus în CEx şi în scrisoarea publică sunt lucruri discutate şi cu colegii. Am greşit cu toţii, nu cred că e normal să procedăm în acest fel, mi-am asumat şi vina asta, pentru că am fost prezent acolo. Sondajul) l-am prezentat şi în CEx, l-am discutat şi cu colegii din PSD din organizaţia Dâmboviţa, e făcut de o casă de sondaj respectabilă, exprimă o realitate", s-a apărat Adrian Ţutuianu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te