Turul II al alegerilor din USR PLUS: Barna, suspectat că pregătește fraudarea a mii de voturi

DE Valentin Mirică | Actualizat: 24.09.2021 - 16:52
Foto: Inquam/ George Calin

Turul II al alegerilor din USR PLUS este marcat de noi suspiciuni ale unor fraude care ar fi pregătite de tabăra Barna: aceasta ar vrea să modifice mii de adrese de email, care să permită membrilor de partid să voteze.

SHARE

Potrivit unei relatări de pe un grup intern, Tribuna USR PLUS, tabăra Cioloș cere ca aceste noi adrese de email să fie modificate la nivel central, în timp ce echipa lui Barna vrea ca decizia să fie la nivelul organizațiilor locale. Noile adrese de email ar putea aduce mii de noi voturi, în condițiile în care Dacian Cioloș a câștigat primul tur la o diferență de câteva sute. 

„Trei ore de dezbateri tensionate în Birourile Naționale reunite. Ce am dezbătut? Corectarea registrelor electorale. Ce înseamnă asta? Înseamnă că în timpul votului pentru turul I, mai mulți membri ne-a semnalat că nu au primit linkul de vot. Verificând am observat că adresele lor de email erau greșite, lipsea o literă, nu era punctul între nume și prenume și altele (...) După câteva ore de dezbatere, am spus că venim cu o soluție de mijloc, să poată corecta BL-urile și BJ-urile și Comisia electorală să îi poată verifica (...) Adevărul e că nu are cum, fiindcă trebuie să dăm drumul la vot (...) Să se facă totul de la Centru, asta a cerut Dacian și echipa (...) Deci practic suntem toți niște hoți”, a scris Teodora Stoian, o avocată membră a Biroului Național USR PLUS. 

Ea a apărat poziția echipei lui Barna, care dorea ca structurile locale să modifice aceste adrese de email.

Însă, încă din 16 septembrie, Irinel Darău, cel care s-a plasat pe locul III în competiția pentru președinția USR PLUS, a arătat că Dan Barna și oamenii săi aveau posibilitatea să organizeze corect aceste alegeri și să se asigure că registrul electoral este complet și corect. 

Andrei Corbu, și el mebru în conducerea USR PLUS, a scris, tot pe Tribuna USR PLUS, că „sute de adrese de email au fost schimbate cu frenezie de oamenii lui Barna, brusc, după ce luni de zile nu i-a interesat. Sau poate au primit un ordin? Zicea ceva Dan Ivan cu un calcul: 100 de adrese pe judet, fac 4000 și au rezolvat problema”. 

Și Cornel Botoroagă, care face parte din conducerea USR PLUS Cluj, a scris pe acest grup că cei care au răspuns de actualizarea adreselor de email ar trebui să-și ceară scuze, înainte de a insista pentru actualizarea lor acum, în turul II. 

Newsweek România a intrat și în posesisa unei înregistrări în care Cristian Ghinea cere să se corecteze, în HubSpot, adresele de email ale celor care nu au votat. Ghinea a mai spus că se va face un „call-center cu vedete”, în care el, Dan Barna și Cătălin Drulă vor suna șefii de organizații loacle pentru a-i mobiliza în favoarea lui Barna. Mesajul său a devenit viral pe grupurile interne ale USR PLUS. 

Citește și: EXCLUSIV 17 copii au murit de COVID de la începutul pandemiei. Cinci dintre ei nu împliniseră un an

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te