Tăriceanu i-a făcut cadou două case soției cu 26 de ani mai tânără

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.06.2019 - 14:31

A cincea nevastă a lui Tăriceanu, creatoare de modă, câștigă salariul mediu pe economie. Șeful Senatului i-a donat, anul trecut, două apartamente în valoare de 180.000 de euro.

SHARE

Nu știm dacă a avut cu adevărat noroc în dragoste, dar, la bani, Tăriceanu a fost ghinionist. Soția sa Loredana aduce, în casă, 3.000 de lei pe lună. În „Declarația de avere”, Tăricenau menționează că i-a donat soției două locuințe, una de 109 mp, în valoare de 78.987 euro și alta de 140 mp, la o preț de 103.992 de euro.

Imobilele au fost cumpărate de Tăriceanu în 2017. Soția lui Tăriceanu este cu 26 de ani mai tânără.  

Obiectul de activitate, neclar

Călin Popescu Tăriceanu este la cea de-a cincea soție. Pe numele ei Loredana Moise (devenită Tăriceanu) raportează venituri modeste. Potrivit declarației de avere a soțului ei, Loredana a câștigat, în anul 2018, suma de 35.243 de lei, adică 2.936 de lei pe lună. Aproape cât salariul mediu pe economie, care este de 2.900 de lei. Loredana spune la rubrica „serviciu prestat/obiectul generator de venit” că este „designer vestimentar” și la „sursa veniturilor” - firma Gimo Com SRL.

În București nu există o asemenea firmă. Gimo Com SRL, spun unele publicații, ar fi o firmă înființată la Buzău de parintii Loredanei, dar care are, ca obiect de activitate, „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii”.

Informația ultimă este infirmată de Ministerul de Finanțe care arată că firma Gimo Com din Buzău este specializată în „Comerț cu amănuntul al altor produse alimentare, în magazine specializate”. Firma are un angajat și, anul trecut, a raportat un profit de 138.561 de lei.

O posibilă explicație este aceea că designerul vestimentar Loredana Tăriceanu încasează banii din „modă” pe firma care comercializează „alte produse alimentare”. 

În 2017, Loredana a încasat 3.000 de lei pe lună. Soția „numărul 4” a lui Tăriceanu câștiga mult mai mulți bani, ca notar: 3 milioane de lei în 2008.  

Ce avere are Tăriceanu

Președintele Senatului a încasat 168 mii de lei în 2018. Are două terenuri în județul Ilfov și șapte case, din care una în Ilfov, de 455 metri pătrați. Deține șapte mașini. Tăriceanu are peste jumătate de milion euro în bănci și acțiuni la mai multe companii.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.