Stelian Ion: PSD și ALDE l-au convins pe Tudorel Toader să dea trei ordonanțe pe justiție

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 20.03.2019 - 16:24
Stelian Ion. Foto Inquam Photos/Alexandru Bușcă

Deputatul USR, Stelian Ion, consideră că partidele coaliției de guvernare, PSD şi ALDE, „s-au înţeles” şi „l-au convins” pe ministrul Tudorel Toader să dea ordonanţele pe justiţie, motiv pentru care ar fi votat împotriva moțiunii simple a opoziției.

SHARE

„Astăzi s-a votat în Parlament moţiunea împotriva lui Tudorel Toader. Este un semnal foarte clar din partea PSD şi a ALDE că s-au înţeles, au bătut palma, l-au convins pe Tudorel Toader să dea acele trei ordonanţe. Nu avem nicio îndoială că aceasta a fost miza şi din această cauză au votat toţi împotriva moţiunii simple.

Este foarte grav ceea ce se întâmplă dacă se adoptă aceste modificări la Codul penal şi de procedură penală prin ordonanţă de urgenţă, e o încălcare crasă a Constituţiei, în condiţiile în care aceste proiecte sunt pe ordinea de zi a Parlamentului, în condiţiile în care de la deciziile CCR şi până în prezent Comisia Iordache nu a mai lucrat nimic, pentru că ei ştiu foarte clar că nu mai au majoritatea în Camera Deputaţilor pentru a trece aceste proiecte”, a declarat Stelian Ion, miercuri, la Parlament, potrivit Agerpres.

Citește și: PSD a boicotat moțiunea împotriva lui Tudorel Toader. Acesta rămâne ministru

Acesta a apreciat că este foarte important, în următoarea perioadă, să se declanşeze referendumul pentru justiţie.

„Nu mai avem nicio speranţă din partea puterii actuale. Avem mari speranţe în preşedintele Klaus Iohannis, care deja a dat semnale că pregăteşte un astfel de referendum. Este un moment foarte bun şi foarte important pentru a tranşa această chestiune legată de justiţie pentru România. Această chestiune nu trebuie tranşată în stradă, nu trebuie tranşată în alte modalităţi decât prin vot”, a punctat Stelian Ion.

Citește și: Moțiunea împotriva ministrului Justiției a picat. Tudorel Toader rămâne în Guvern

Moțiunea simplă depusă de opoziție împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, a picat la vot, după două săptămâni de când a fost dezbătută. După moțiune, vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat că este este în continuare nemulțumit de activitatea ministrului justiției și că așteaptă să vină cu OUG-urile promise.

”Bineînțeles că sunt nemulțumit de activitatea lui Tudorel Toader. Asta nu înseamnă că am putut vota moțiunea colegilor. Erau foarte multe critici cu care nu eram de acord. (…) Domnul ministru în perioada următoare să vină cu niște inițiative legislative normale. Așteptăm să expire termenul și poate domnul ministru va ieși în ședința de guvern cu acele ordonanțe”, a declarat Florin Iordache în Parlament.

Citește și: Dragnea pune presiune: Există o stare de nemulțumire în legătură cu Tudorel Toader

Deși liderul PSD, Liviu Dragnea, a lăsat să se înțeleagă că deputații social-democrați ar putea lăsa ca moțiunea să fie adoptată, ceea ce ar fi constituit o presiune asupra lui Toader să demisioneze din funcție, partidul pare să se fi răzgândit, anunțând că va vota împotriva moțiunii.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -