Soția lui Marius Pieleanu, sociologul de casă al PSD: 5.100 euro pe lună de la Curtea de Conturi

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.07.2019 - 13:10

Deși este consilier de Conturi, Ileana Pieleanu încasează o leafă aproape similară cu cea a președintelui Curții de Conturi.

SHARE

Pe Marius Pieleanu îl știe o țară întreagă din studiourile posturilor tv: Antena 3 și România TV. Aici, el prezintă sondaje de opinie favorabile PSD. Spre exemplu, el a profețit un scor aproape dublu pentru PSD față de ceea ce a reușit partidul la europarlamentare.

Zilele trecute, a anunțat că PSD a crescut cu 4% față de alegerile europarlamentare. Prezentarea a fost făcută în CEx-ul PSD.

Soția este angajată la Curtea de Conturi pe poziția de consilier de Conturi. În anul 2018 a câștigat suma de 280.663 lei. Ileana Pieleanu a câștigat, lunar, 23.380 de lei, aproximativ 5.100 euro în fiecare lună. Salariu este cu doar câteva sute de euro mai mic decât al președintelui Curții de Conturi.

Soțul Marius Pieleanu a câștigat 88.438 de lei de la SNSPA unde este cadru didactic și 42.902  lei de la TVR. Pieleanu a mai câștigat, potrivit declarației de avere a soției, și 485 mii de lei de la Grupul de Studii Sociologice Avangarde.

Propusă de Partidul Conservator

În 2014, publicația Adevarul descria modul în care a fost angajată Ileana Pieleanu la Curtea de Conturi: „Ceilalţi patru candidaţi validaţi la Curtea de Conturi sunt fostul senator social-democrat Cosmin Nicula, Dan Firţescu – ambii susţinuţi de PSD, Dezsi Attila (UDMR) şi Ileana Manuela Pieleanu (PC).

Manuela Ileana Pieleanu, comisar-şef la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, susţinută de PC, este un alt consilier de conturi a cărui experienţă profesională nu se poate asocia în niciun chip cu activitatea Curţii de Conturi. Ea este soţia mult mai cunoscutului Marius Pieleanu, a cărui societate, Avangarde, face sondaje de opinie pentru PC şi PSD.

Pieleanu este un apropiat al conservatorilor şi frecvent comentator la Antena 3. Potrivit unor surse, serviciile aduse de soţ conservatorilor au propulsat-o pe Manuela Pieleanu în fotoliul de consilier”, scria Adevarul.  

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.