Simion (AUR), în Q Magazine, susține că Biserica Ortodoxă nu i-a ajutat partidul

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.02.2021 - 17:46
Simion, la o mănăstire din Ilfov, în 7 februarie. Sursa imagine: Facebook

George Simion, șeful AUR, care se fotografiază aproape săptămânal în fața unei biserici, spune că Biserica Ortodoxă Română nu a ajutat Alianța pentru Unirea Românilor, dar că „nu exclude posibilitatea ca anumiți preoți să susțină în plan individual anumiți candidați AUR”.

SHARE

„Nu am primit și nici nu ne așteptăm să primim susținere din partea Bisericii ca instituție. Asta nu exclude posibilitatea ca anumiți preoți să susțină în plan individual anumiți candidați de pe listele AUR, dar dinspre BOR spre AUR nu a existat sprijin instituțional, nu ne așteptăm la o implicare a înalților ierarhi în viața politică, nici pentru noi, nici pentru alt partid. Fiecare are planul său de acțiune și obiectivele sale.

AUR susține actualul model de relaționare stat-biserică, model care a fost grav încălcat și desconsiderat de reprezentanții guvernului PNL. Deși statul și Biserica sunt foarte diferite, se referă ambele la oameni. Statul și Biserica există pentru oameni, nu oamenii pentru ele.

Din acest motiv statul și Biserica trebuie să se consulte și să colaboreze, căci asta este în beneficiul oamenilor și al societății. Niciuna dintre aceste instituții nu se subordonează celeilalte, ci colaborează ca parteneri”, a susținut George Simion, promovat recent în revista Q Magazine, apropiată de PSD și conspiraționiști. 

Simion n-a pierdut ocazia să susțină că „drepturile religioase au fost încălcate sub pretextul pandemiei”, narațiune promovată și de ActiveNews, R3Media sau Sputnik, cea din urmă chiar proclamându-l pe ÎPS Teodosie „omul anului 2020”.

Citește și: Propaganda Sputnik îl proclamă pe Teodosie, care a sfidat măsurile anti-COVID, „omul anului 2020”

Atât în timpul campaniei electorale, cât și după preluarea mandatului de deputat, George Simion se fotografiază mereu pe Facebook în fața unei biserici sau mănăstiri sau cu diverși preoți. 

De altfel, unul din cei patru „piloni” ai AUR este „credința”, alături de „familie”, „patrie” și „libertate”. 

Citește și: Ce elemente fasciste a preluat AUR de la Mișcarea Legionară. Analiza istoricului Roland Clark

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.