VIDEO Simion, circ la Ministerul Energiei. A oprit abuziv conferința de presă a lui Virgil Popescu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.12.2022 - 14:51

Președintele AUR, George SImion, continuă să-l hărțuiască pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, care urma să susțină luni o conferință de presă. Ea nu a mai avut loc pentru că Simion a venit neinvitat la Ministerul Energiei și i-a luat locul la pupitru.

SHARE

UPDATE. La Ministerul Energiei, unde se află George Simion alături de jurnaliști, a ajuns și un jandarm care i-a cerut acestuia să părăsească clădirea, spunându-i că a încălcat legislația și că va trebuie să fie amendat.

În timp ce jurnaliștii îl așteptau pe ministru, liderul AUR a intrat în sediul ministerului fără a îndeplini formalitățile de acces necesare. El a transmis totul live, pe Facebook.

După ce a reușit să anuleze conferința de presă, Simion a plecat prin minister, în căutarea lui Virgil Popescu.

Liderul AUR a explicat că a venit la minister și a acaparat pupitrul pentru a-i pune o întrebare lui Virgil Popescu legată de „taxa pe soare”. El face referire la o taxă prevăzută într-o Ordonanță de Urgență emisă de Guvern în 29 noiembrie, chiar înaintea mini-vacanței de Ziua Națională.

În momentul în care jandarmii au încercat să îl escorteze afară, liderul AUR a precizat: „Nu am arme albe, nu vreau să îl lovesc în vreun fel.”

Citește și: EXCLUSIV Nouă milioane de lei sporuri date angajaților din Ministerul Muncii pentru boli închipuite

Potrivit reprezentanților Ministerului Energiei, taxa respectivă reprezintă o transpunere a Directivei (UE) 2018/2001 a Parlamentului European și a Consiliului din 11 decembrie 2018 (reformare) privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile. Dacă taxa nu ar fi fost introdusă, România risca să intre în procedură de infringement, caz în care ar fi fost sesizată Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

În luna februarie a acestui an, ministrul Energiei a fost agresat de șeful AUR, George Simion. Acesta a venit la tribuna unde Popescu își citea replica la moțiunea USR, țipând „hoțule” și îmbrâncindu-l.

Citește și: VIDEO Compania cehă Excalibur modernizează 90 de tancuri pentru Ucraina. Plătesc SUA și Olanda

În momentul în care Virgil Popescu îi spune lui Simion, adresându-se președintelui de ședință: „Pot să-i spun dlui Simion să-i ceară lui Putin să ieftineasca gazul?”. Șeful AUR a urcat la tribună a pus mâinile pe ministru și și-au strigat reciproc „Esti un hot” si „Esti un prost”.

„Hai, hai, hai, lovește-mă!”, i-a spus Popescu lui Simion. În cele din urmă, au intervenit chestorii. După ce a plecat Simion, Virgil Popescu i-a spus „La Rusia cu dumneavoastră!”. 

Simion, discurs halucinant: Să nu mai ajutăm Moldova

George Simion a avut o reacție incredibilă față de situația foarte dificlă din Republica Moldova. Simion cere ca România să îi lase în frig pe cetățenii moldoveni care se confruntă cu lipsa energiei după ce Rusia a oprit, cinic, exporturile.

„Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc finanţând acea guvernare. Sau finanţându-l pe primarul Chişinăului, antiromânul Ion Ceban. Asta fac, din păcate, cei care au pe mână banii noştri. Niciun leu pentru guvernul de la Chişinău, după cum tot un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina”, a spus George Simion.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te