Petre Roman și Adrian Năstase, invitați de top la Institutul Revoluției condus de Voican Voiculescu

DE Petre Bădică | Actualizat: 21.12.2019 - 17:34

Gelu Voican Voiculescu, inculpat în dosarul Revoluției, a fost lovit în Piața Universității, unde au loc ceremonii de comemorare a Revoluției din 1989.

SHARE

Voican Voiculescu este, în prezent, Director al Institutului Revoluției Române din Decembire 1989. La același institut, Ion Iliescu este președinte onorific.

Citește și FOTO Gelu Voican Voiculescu, lovit cu o cârjă în cap, în Piața Universității

La evenimentele acestui instiutut, finanțat din banii publici, este, adesea, prezent Petre Roman, tovarăș de Revoluție cu Iliescu și Voican Voiculescu și fost premier al României în perioada mineriadei.

De asemenea, fostul premier PSD Adrian Năstase, condamnat de două ori la închisoare, este invitat la evenimentele plătite din bani publici ale Institutului Revoluției.

Pe 19 aprilie, Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 și Centrul de Studii Strategice al Fundației Europene Titulescu a organizat Simpozionul Științific Anul 1989, construcția europeană și destrămarea glacisului strategic al URSS. A fost invitat să vorbească Adrian Năstase.

Două zile mai devreme, a avut loc conferința despre starea economică a României în 1989. Prelegea a fost susținută de Petre Roman.
 
 
Pe 25 martie, „în anul împlinirii a 30 de ani de la izbucnirea, desfășurarea și victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, s-a organizat Confferința IRD – Evoluții economice-sociale și stări de spirit în România anului 1989”, se secrie pe site. Iarăși a conferențiat Petre Roman.

Pe 26 februarie, a fost o cenferință despre KGB în care a vorbit din nou Petre Roman.

Pe 15 fecbruarie, i s-au ridicat osanale lui Angelo Miculescu, ambasador comunist al României la Beijing. „Sala de festivițăți a Fundației Europene Titulescu a fost gazda unui eveniment editorial de excepție.

Lansarea de Carte Angelo Miculescu Ambasador la Beijing (telegrame secrete 1982-1989). Moderatorul evenimentului a fost prof. univ. dr. Adrian Năstase – Președintele Fundației Europene Titulescu”, se arată pe siteul Institutlui. la eveniment au mai fost prezenți Petre Daea, un consilier al ambasadei Chinei. 

Dana, fiica lui Angelo Miculecu este căsătorită cu Adrian Năstase.

Gelu Voican Voiculescu, alături de fostul preşedinte Ion Iliescu, a fost trimis în judecată de procurorii militari, pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii, ca urmare a implicării sale în crimele din timpul Revoluției din decembrie 1989.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.