Ramona Mănescu și Nicolae Moga, noii miniștri de Externe și Interne. Fifor e vicepremier

DE Alexandru Pop | Actualizat: 24.07.2019 - 09:47

Președintele României a semnat miercuri decretele de numire în funcția de ministru a celor două propuneri făcute de Viorica Dăncilă pentru a-i înlocui pe Teodor Meleșcanu și Carmen Dan. Mihai Fifor este vicepremier

SHARE

Ramona Mănescu a fost europarlamentar din partea ALDE până în anul 2019. Ea și-a asumat discursul anti-euoropean al partidului și al liderului Călin Popescu Tăriceanu. 

Citește și Ministrul (propus) de externe Mănescu: Corupția nu se află în România, ci în Olanda și Germania

ALDE a anunțat că o susține pe Ramona Mănescu pentru poziția de ministru de Externe, după ce aceasta a fost ministru al Transporturilor într-unul din guvernele conduse de Victor Ponta, între august 2013 - februarie 2014.

Nicolae Moga, noul ministru de Interne, a acționat în 2008, din postura de consilier local la Constanța, în slujba lui Radu Mazăre și milita pe față împotriva DNA.

Iată cum descria scena Info Sud-Est (în februarie a.c., după condamnarea lui Mazăre):

„Nicolae Moga, actual senator PSD și un apropiat al lui Radu Mazăre, i-a avertizat pe consilieri să aibă grijă când citesc adresa de la DNA «ca să nu cadă în vreo capcană» a procurorilor:

«Dacă doreşte, să consulte… Dar înainte să aflăm punctul de vedere al comisiei juridice. Dar, vă atrag atenţia, domnilor consilieri, să nu cumva să intrăm într-o capcană (…) Consultaţi documentele şi, atenţie, gândiţi-vă la capcane! Pentru că, constituirea de parte civilă a Consiliul Local implică…. Nu trebuie să vă spun mai mult».

Citește și Nominalizat la Interne, Moga de la PSD - vilă sub acoperire lângă vilele fraților Mazăre

Newsweek România a scris în exclusivitate că senatorul Nicolae Moga are pe numele fiului său, Răzvan Moga, o vilă imensă pe malul lacului Siutghiol, unde e vecin cu frații Alexandru și Radu Mazăre. Tot pe numele fiului său, o parte dintr-o stațiune de... schi.

Stațiunea, cu circuit închis, cu cabane de vânătoare, piscină, pârtie de schi și instalație de teleschi se află în satul Brebeni din județul Constanța.

Domeniul de la Brebeni a fost inaugurat de senatorul Nicolae Moga împreună cu Nicușor Constantinescu. Tânărul Răzvan Moga este administrator neexecutiv la Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă – CFR Marfă SA.

Citește și EXCLUSIV Moga de la Interne, domeniu cu pârtie de schi la Constanța. Bonus: vilă pe numele fiului

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Mihai-Viorel Fifor ca viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. De asemenea, a încetat mandatul de interimar deţinut de Ana Birchall pe acest post.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te