Populismele lui Piedone: ședințe la 5.00 dimineața, înviorare obligatorie pentru directori

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 25.05.2021 - 23:47
Populismele lui Piedone: ședințe la 5.00 dimineața, înviorare obligatorie pentru directori. Captură Zamfi Irina

Primarul Sectorului 5, Cristian Piedone, este campion la populism, în contextul în care așteaptă o sentință definitivă în dosarul Colectiv, care ar urma să vină anul acesta. Piedone e bișnuit cu atenția publică de când era director OPC.

SHARE

Cristian Piedone, primarul de la Sectorul 5, a anunțat că directorii din Primărie și din instituțiile subordonate au fost convocați luni, la ora 5:00 dimineața, în aer liber, apoi plimbați pe bulevarde și prin intersecțiile din cartiere.

Cristian Piedone a anunțat că astfel de ședință în aer liber vor avea loc zilnic, dimineața și seara.

„Pentru a putea rezolva problemele sectorului trebuie să-mi obișnuiesc subordonații cu un alt mod de lucru față de cel cu care erau obișnuiți. Începând de astăzi voi merge zilnic pe teren alături de directorii din cadrul Primăriei.

Seara îi voi anunța care este locația în care trebuie să se prezinte a doua zi la ora 05:00 fix. Vom merge pe străzile din sector până la ora 09:00, iar apoi, după program, începând cu ora 17:00 vom face din nou acest lucru, până la ora 21:00”, a anunțat Cristian Popescu Piedone, printr-un comunicat de presă.

Citește și: Rona Hartner divorțează de bărbatul care a ajutat-o să învingă cancerul: I-am zis să ia tot ce vrea

Primarul le-a prezentat directorilor sancțiunile pe care le vor primi dacă nu vor veni la ședințele din cartiere.

„Directorii care nu înțeleg acest lucru și nu pot face față programului sunt liberi să plece. I-am anunțat că dacă nu își duc la îndeplinire sarcinile de serviciu voi merge până la desfacerea contractului de muncă sau, dacă vor, să meargă în mediul privat sau să se transfere în alte instituții.

Poate se pricep mai bine la alte lucruri, să se apuce de oierit, de pescuit sau de cosit. Nu am o problemă să îmi sacrific timpul liber pentru a merge pe teren, dar am nevoie de o echipă muncitoare și competentă", a precizat Cristian Popescu Piedone.

 

Primarul nu este la primul gest populist de acest fel. Pe 5 mai, Cristian Piedone a anunțat că i-a convocat pe directori la 6.00 dimineața.

„Am convocat o ședință operativă cu toți directorii din Primărie, pentru că se pare că mulți dintre ei dorm.

Începând de astăzi, vom face înviorarea de dimineață zilnic. Vom face acest lucru până când vă veți trezi, dragi directori. În acest moment se pare că dormiți. Am dispus să efectuați acele vizite de lucru în teren, dar se pare că până acum ați fost la plimbare”, a scris Cristian Piedone, pe Facebook.

Primarul anunța atunci că a fost în mai multe școli pentru a vedea care este situația instituțiilor de învățământ înainte de începerea cursurilor.

„Am găsit gunoi și bănci rupte în apropiere de intrarea în școli. Am senzația că voi ați făcut vizitele în teren cu ochii închiși, altfel nu îmi explic cum nu ați văzut aceste situații. Ori vă treziți, ori mergeți acasă!

Cetățenii din Sectorul 5 vor să trăiască în condiții mai bune, iar dumneavoastră, directorii, sunteți responsabili de acest lucru.

Directorii vor merge în vizite de lucru pe raza Sectorului 5 zilnic, între orele 07.30-09.00”, preciza Cristian Piedone. 

Vizite spontane, cu echipă de filmare

Primarul a scris pe Facebook că va face vizite inopinante prin sector, pe scuter. Însă deși vrea să îi ia pe nepregătite pe cei controlați, Cristian Piedone face aceste vizite cu o întreagă echipă de filmare. 

„Astăzi am organizat o ședință spontană cu cei din conducerea Poliției Locale Sector 5.

Le-am transmis foarte clar polițiștilor locali că nu vreau să ne transformăm în hinghieri de oameni. În primul rând trebuie să acționăm pentru prevenție, nu să dăm amenzi cu nemiluita.

Oamenii deja au ajuns la capătul răbdării în ceea ce privește restricțiile. Agenții Poliției Locale trebuie să comunice mult mai bine cu cetățenii, pentru a-i face să conștientizeze importanța măsurilor impuse de autorități. Îl felicit pe această cale pe primarul Bacăului pentru inițiativa sa. Exact același lucru îl vom face și noi, în Sectorul 5. Cei care nu poartă mască de protecție vor primi, în loc de amenzi, măști”, anunța primarul. 

Citește și: Un mesaj pentru Rusia: Occidentul e aici. Iar România se află în prima linie construită de NATO

Pe 8 marte, scria că se va muta în stradă, pentru a vâna pe cei care aruncă gunoaie. 

„Din 11 martie începe marea curățenie de primăvară a Sectorului 5. Acum că a venit vremea frumoasă, cei care răspund de curățenia din Sectorul 5 nu mai au nicio scuză să nu își facă datoria.

Voi merge zilnic pe străzile din sector pentru a mă asigura că se face curățenie așa cum trebuie. Dacă încă nu avem fonduri pentru proiecte majore, măcar să avem un sector curat și civilizat.

Am spus că biroul meu va fi în stradă, printre oameni și o să vedeți acest lucru în perioada care urmează. Dacă până acum am fost nevoit să stau mai mult în birou pentru a rezolva tot felul de probleme birocratice legate de societăți și aparatul propriu, acum este timpul să mă ocup de probleme voastre, direct din teren”, a susținut Cristian Popescu.

Nimic nu scapă camerei de filmat

„A venit domnu Piedone-n cartier. Iote ditai infrastructura tehnică: camere, lumini, aparate foto, ba chiar si o doamna care avea in poală niște ceva ce semăna a portfard. Și un mic. Cum să zic io: ca schelele alea pentru anvelopări, dar tech așa, de stătea un domn cu o cameră pe ea.
 
Lu domnu primar îi place în campanie. Și să dea din mâini precum știm noi cine: dirija hoarda de popor din spatele lui. pe vestuțele lor scria DORECTOR! Așa scria! Și cu camere. Și grotescul cela de “primar-gospodar”, a scris activista Irina Zamfir.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te