Ponta, milionar prin fals și din consultanță în China și Turcia. Va fi deputat PSD de Dâmbovița

DE Alex Darvari | Actualizat: 07.10.2024 - 10:23
Ponta, milionar prin fals și din consultață în China și Turcia. Va fi deputat PSD de Dâmbovița - Foto: Profimedia Images
Ponta, milionar prin fals și din consultață în China și Turcia. Va fi deputat PSD de Dâmbovița - Foto: Profimedia Images

Victor Ponta este multi-milionar prin fals după ce a intrat în barou pe baza titlului de doctor care a fost obținut prin plagiat. El dă consultanță în China și Turcia. El va fi deputat PSD de Dâmbovița, deși s-a născut și a trăit în Gorj.

SHARE

Victor Ponta a fost recuperat de PSD și va deschide lista de parlamentari de la Dâmbovița. El nu are nicio treabă cu acest județ. A fost ales, anterior, deputat PSD de Gorj și e născut în București.

Ponta, milionar prin fals și din consultanță în China și Turcia. Va fi deputat PSD de Dâmbovița

"Începusem să obosesc să tot fiu fostul, fostul prim ministru, fostul preşedinte (al PSD, n.r.), fostul... Acum dacă o să îmi ziceţi viitorul deputat de Dâmboviţa, o să mă simt foarte bine!", le-a spus Ponta celor aproape 500 de delegaţi participanţi la conferinţa PSD Dâmboviţa, conform Agerpres.

Citește și: Fostul premier şi lider social democrat Victor Ponta deschide lista candidaţilor PSD Dâmboviţa

„Foarte frumos la Târgoviște”, a zis Ponta în ședința în care a fost impus pe lista de parlamentari la Târgoviște. După ce nu a mai fost premier și apopi nici parlamentar (2020), Ponta a ajutat afaceriști din China și Turcia.

Victor Ponta, consilierul onorific al premierului Marcel Ciolacu, a încasat sute de mii de lei de la compania chineză Smithfield. Nu a dorit să precizeze ce servicii a prestat exact pentru compania care se supune directivelor statului comunist chinez.

Smithflield este cel mai mare producător de carne de porc din lume.

Deși își mai are sediul în SUA, fiind la origine o afacere americană, a fost cumpărată, în urmă cu 10 ani, de către conglomeratul chinezesc WH Group. Articolul pe arg este mai jos:

Citește și: Ponta, consultanță de 350.000 lei pentru chinezii care cresc porci în România. Serviciile, la secret

Newsweek România a scris recent că fostul premier al României, Victor Ponta, a devenit consultant în afaceri.

Și-a înființat în februarie 2021 o companie de profil: VP Projects Advisors SRL.
Printre clienții lui Ponta se numără companii turcești: peste 2 milioane de lei de la compania turcă Eti Bakîr care a pus mâna pe rezervele de cupru ale României.

În plus turcii doresc să construiască cu ajutorul statului român un combinat de prelucrare a acestei materii prime.

Vezi aici articolul din Newsweek România despre relația dintre Ponta și turcii de la Eti Bakîr.

Citește și: EXCLUSIV Ciolacu îl apără pe Ponta în afacerea preluării cuprului României de către turci

Ponta, sute mii de euro dintr-un doctrat plagiat

Ponta a intrat în Barou fără examen, doar pe baza doctoratului. Ulterior, doctoratul s-a dovedit obținut printr-o teză de doctorat plagiată.

Citește și: Din cabinetul lui Ciolacu, Victor Ponta îi sprijină pe turcii care au acaparat cuprul României

Din barou a obținut între 350.000 și 450.000 de euro, deși Ponta nu ar fi trebuit admis în Barou.

Pe 19 iunie 2012, la puțin timp după ce a preluat funcția de premier, Victor Ponta era acuzat de revista Nature că a plagiat în teza sa de doctorat.

Dovezile științifice și analizele aplicate care au dovedit că Ponta a comis un furt intelectual au fost ignorate de guvernul pe care îl conducea.

Consiliul Național de Etică a Universității București a recunoscut plagiatul, dar ministerul Educației, condus de Ecaterina Andronescu, a refuzat să pună în practică recomandarea instituției unde Ponta a primit titlul de doctor.

La patru ani de la lansarea acuzațiilor, pe 27 iulie 2016, CNATDCU a respins contestația depusă de Victor Ponta în legătura cu teza de doctorat și a menținut verdictul de plagiat. Câteva zile mai târziu, ministrul Educației, Mircea Dumitru, i-a anulat titlul de doctor.

Ce bani a luat

Intrarea în profesia de avocat pe baza unui furt intelectual i-a deschis lui Ponta calea pentru a face bani și pentru a dobândi distincții academice. Cabinetul de avocatură al premierului a câștigat suma de aproximativ 1.600.000 de lei, adică 380.000 de euro, potrivit cursuluid e la acea dată.

A câștigat bani de pe urma faptului că a profesat la Universitatea Româno-Americană, unde, între octombrie 2002 şi martie 2007, a fost lector universitar doctor în cadrul Departamentului de Drept Penal.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te