O susține PNL pe Gabriela Firea la Primăria Capitalei? Rareș Bogdan: „Să vedem cum evoluează”

DE Alin Crișan | Actualizat: 29.02.2024 - 19:59
O susține PNL pe Gabriel Firea la Primăria Capitalei? Rareș Bogdan: „Să vedem cum evoluează” - Foto: INQUAM Photos/ Imagine cu caracter ilustrativ

Rareș Bogdan a comentat posibila susținere de către liberali a candidaturii Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, susținând că „în momentul acesta, PNL are o singură opțiune: un candidat al PNL”.

SHARE

Prim vicepreședintele PNL Rareș Bogdan spune că liberalii nu o vor susține pe Gabriela Firea pentru candidatura la Primăria Capitalei.

O susține PNL pe Gabriela Firea la Primăria Capitalei? Rareș Bogdan: „Să vedem cum evoluează”

El a precizat la Digi24 că liberalii vor avea un candidat propriu și că PSD și PNL vor avea un candidat comun doar dacă social-democrații vor susține propunerea liberalilor.

„PSD și PNL nu îi sondează nici pe Dan Motreanu, nici pe mine. Noi dorim să continuăm activitatea la Bruxelles și la conducerea PNL. Nu intră în intențiile mele nici măcar de a intra în sondajele pe care PNL și PSD.

Citește și: Ce spune Ciolacu despre o candidatură a Gabrielei Firea la PMB?

Dacă instituții politice sau alte partide au făcut asta, au făcut-o pe propria răspundere. Eu vreau să reprezint România în Parlamentul European. Nu văd de ce aș intra pe o zonă unde sunt oameni dornici să facă acest lucru.

PNL îl are pe Sebastian Burduja, va încerca și alte variante, dar nu eu sau Dan Motreanu”, a spus europarlamentarul. Întrebat dacă PNL ar putea să o voteze pe social-democrata Gabriela Firea la Primăria Capitalei, Rareș Bogdan a răspuns:

„Ar putea PNL să voteze un candidat al PNL la Primăria Capitalei, nu votează candidat din alte partide”. Întrebat dacă nu va exista un candidat comun cu PSD, europarlamentarul a spus:

„Să vedem cum evoluează lucrurile. În momentul acesta, PNL are o singură opțiune: un candidat al PNL. Nu se pune problema unui alt candidat în acest moment. Aștept ca PSD să susțină candidatul PNL”. 

„Cu siguranță, în cazul în care PSD dorește să susțină candidații PNL, este binevenit. PNL nu renunță de a avea candidat la Președinția României și nu trebuie să renunțe la a avea candidat la Primăria Capitalei.

Un candidat PNL poate să rupă voturi masiv din votanții lui Nicușor Dan. Un candidat al PSD riscă să trimită votanții în brațele lui Nicușor Dan. Și nu est de dorit acest lucru, pentru că Nicușor Dan este o calamitate pentru București”, a explicat el.

Citește și: Nicolae Ciucă, lansare de candidați în Moldova. Cum s-a dezvoltat regiunea în mandatul liberalilor

„E total exclus să-l susținem pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei”, a subliniat Rareș Bogdan. El a adăugat că PNL nu va numi un candidat la președinție doar pentru a-l retrage înainte de alegerile prezidențiale din septembrie.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus miercuri seara că se fac sondaje pentru a vedea dacă electoratul PNL ar vota pentru Gabriela Firea la Primăria Capitalei. 

„PNL are un președinte pe București, președintii își asumă candidatura la locale, dacă nu ai un primar în funcție. Burduja și-o asumă din partea PNL, Firea din partea PSD. Este normal să vedem compatibilitatea electoratului, a PSD și a PNL.

Am hotărât în coaliție să facem fiecare partid sondaje și să vedem ce doresc românii, să venim cu un alt candidat pentru funcția de primar, să vedem unde ne întâlnim la mijloc. În următoarele două săptămâni se ia decizia.

Dacă eram atotștiutor, nu mai făceam sondaje. Dacă PSD vine cu Firea, PNL cu Burduja, atunci statistic primarul în funcție are cele mai multe șanse. Ar fi o catastrofă pentru București să continue Nicușor Dan la primărie”, a mai spus președintele PSD, potrivit digi24.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te